De drie beste energiebesparende producten voor je huis
Duurzaam Energie

De drie beste energiebesparende producten voor je huis

Je elektriciteitsrekening onder controle houden is meestal makkelijker gezegd dan gedaan, al kun je hier wel veel controle over hebben via energieprijzen vergelijken. Gelukkig hebben innovatieve technologieën het beheer van het energieverbruik van je huis eenvoudiger dan ooit gemaakt. We bekijken enkele van de beste gadgets om je te helpen energie in huis te besparen en die rekeningen met minimale inspanning te verlagen. Daarover kun je in dit handige artikel meer lezen!

Slim glas

Slim glas is een fantastisch energiezuinig product dat het waard is om in je huis te installeren. Smart Glass, ook wel privacyglas genoemd, maakt gebruik van elektrochromatische technologie om glas te kleuren wanneer een elektrische stroom wordt toegepast, zodat je je ramen op afstand een kleur kunt geven en weer kunt ontkleuren wanneer dat uitkomt. Dit is vergelijkbaar met overgangslenzen in je bril, maar bestuurbaar met je telefoon! Het is al een tijdje bekend dat het tinten van ramen helpt om de koelkosten te verlagen door de warmte buiten te houden, maar nu heb je de mogelijkheid om warmte binnen te laten op een koude dag door de tint te verwijderen met een paar vegen op een smartphone. Dynamic Glass, de geprezen ontwikkelaars van slim glas, beweert dat deze technologie tot 23 procent kan besparen op elektriciteitskosten.

Zonnebatterijen

De volgende op de lijst met energiezuinige gadgets zijn zonnebatterijen. Met zonne-opslagtechnologie kunnen gebruikers ongebruikte energie die wordt opgewekt door de zonnepanelen van het huis opslaan voor later gebruik, in plaats van deze te verspillen. In piekomstandigheden met een zonnestelsel van de juiste grootte, zal een 7 kWh-batterij zoals Tesla's Powerwall naar verwachting het grootste deel van het piekverbruik van elektriciteit in je huishouden dekken. Sinds Tesla op het toneel kwam, hebben verschillende andere bedrijven zich het potentiële marktaandeel gerealiseerd dat ze mislopen. Technologiereuzen zoals Panasonic en Samsung zijn allemaal aan boord van de zonnebatterij gesprongen, evenals een paar andere kleinere spelers. Dit zorgt ervoor dat de markt concurrerend blijft en zal er waarschijnlijk toe leiden dat de prijzen voor deze zonnebatterijen in de loop van de tijd zullen dalen. Hierdoor zou je in de toekomst mogelijk meerdere van deze producten kunnen kopen om je huis van energie te voorzien.

Monitoren voor elektriciteitsverbruik

Monitoren voor elektriciteitsverbruik zijn slimme, over het algemeen goedkope gadgets om de energie-efficiëntie in huis bij te houden. Deze apparaten helpen rekeningbetalers om gebieden met inefficiënt energieverbruik (bijv. stand-bystroom) te identificeren, piekvraag te minimaliseren, de gezondheid van je zonnepanelensysteem te bewaken en inzicht te geven in hoe je de energie-efficiëntie van je huis kunt verbeteren. Sommige systemen gaan zelfs nog een stap verder en stellen je zelfs in staat om het systeem automatisch de energiebron van je huis te laten regelen. Dit kan zijn door tijdens piekperiodes elektriciteit uit een opgeslagen zonne-energiebron te halen, of door tijdens goedkopere daluren op het net te blijven. Als je graag een monitor voor elektriciteitsverbruik wilt kopen zodat je meer inzicht krijgt in je energieverbruik in huis is het goed om te weten dat er meerdere soorten zijn. Doe hier dus goed onderzoek naar.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten