De blokhut met verschillende daken
Wooninspiratie

De blokhut met verschillende daken

Blokhutten zijn er in verschillende vormen. Het is afhankelijk van het aantal vierkante meters en de architectuur. De meeste huisjes zijn klassiek met een puntdakje, maar er zijn ook blokhutten met een aparte dakbedekking.

Een plat of schuin dak?

Een lessenaarsdak is in tegenstelling tot een plat dak schuin. Het is een hellend vlak waardoor er binnen de blokhut verschil van hoogte ontstaat. Meestal is de voorkant het hoogst en loopt het dak schuin naar achteren. Het is naast een plat dak een eenvoudige dakconstructie. Het wordt meestal toegepast bij kleinere blokhutten. Een blokhut lessenaarsdak wordt ook wel dakschild genoemd omdat het uit één dakgedeelte bestaat.

Constructie is eenvoud

Vanwege de eenvoudige constructie wordt het vooral toegepast bij blokhutten, tuinhuizen, bergingen en serres. Ander voordeel is dat er slechts bij één kant afwatering nodig is. Aan de lage kant van de blokhut wordt de goot geplaatst. Als dakbedekking wordt meestal gekozen uit een natuurlijk materiaal zoals riet, maar dakpannen, leien en golfplaten kunnen een uitstekende dakbedekking zijn afhankelijk van de prijs die je wil besteden.

Veel toepassingen

Een blokhut wordt aangeschaft om verschillende redenen. Het kan dienen als prieeltje in de tuin of als extra bergruimte voor het tuingereedschap en de grasmaaier. Veel mensen zien het als een tweede huisje waardoor er een extra ruimte ontstaat. Als kantoor of hobbyruimte met als voordeel dat je een extra privéruimte creëert. Een eigen hobbykamer of een kantoorruimte achter in de tuin. Met speciale toepassingen is er een eigen sauna te creëren. Genoeg mogelijkheden om een blokhut te gebruiken als extra ruimte om te werken of juist te recreëren.

Stoer of elegant?

Een blokhut heeft een robuust en stoer karakter. Dit in tegenstelling tot een tuinhuis die een verfijndere uitstraling heeft. Een originele blokhut bestaat uit houten balken die op elkaar gemonteerd zijn. Het gaat vooral om de eenvoud en de essentie van een huis. Een tuinhuis is hout skeletbouw. Een bouwpakket van houten delen die vooraf in de werkplaats zijn gefabriceerd. Naast het plaatsen van een fundering is alles voor de bouw voorbereid.

Een blokhut of een tuinhuis? In feite maakt het weinig uit want met beide opties creëer je extra ruimte in de tuin.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten