Daglicht; een essentieel onderdeel voor een gezond leven
Woonideeën Woonruimtes

Daglicht; een essentieel onderdeel voor een gezond leven

Ervaar de weldaad van natuurlijk daglicht in jouw leefomgeving. Stel je voor: de ochtendzon die je keuken verlicht terwijl je geniet van het ontbijt, of gezellig samenzijn met vrienden onder de veranda met uitzicht op een schitterende sterrenhemel. Jouw leefruimte verdient het allerbeste voor de meest kostbare momenten.

Daglicht is goed voor jouw gezondheid

Wist je dat daglicht van vitaal belang is voor jou? Ondanks dat brengt de gemiddelde persoon maar liefst 85% van zijn tijd binnen door, thuis of op kantoor. Een verspilling, want daglicht schept letterlijk en figuurlijk ruimte. De connectie met de buitenwereld geeft een gevoel van ruimtelijkheid en kalmte. Natuurlijk licht geeft niet alleen energie maar verhoogt ook de productiviteit. Bovendien helpt het ons lichaam bij de aanmaak van vitamine D, wat essentieel is voor onze weerstand.

Als je hebt besloten meer natuurlijk daglicht toe te voegen en op zoek bent naar een lichtstraat, kan het aanbod overweldigend zijn. Dit resulteert vaak in teleurstelling en twijfels over de juiste oplossing. Zonde, en geheel onnodig.

Natuurlijk licht is het mooiste interieur accessoire

Een lichtstraat in een uitbouw, zoals een leefkeuken, brengt aanzienlijk meer daglicht binnen. Vaak is een uitbouw voorzien van een plat dak, waarbij een deel van de ramen en deuren wordt verplaatst. Het installeren van een lichtstraat op de uitbouw vergroot niet alleen de hoeveelheid daglicht, maar verbetert ook jouw leefcomfort. Het is heerlijk om vrienden en familie te verwelkomen in een woonruimte gevuld met daglicht.

Lichtstraten in overkappingen

Ben je op zoek naar een lichtstraat voor een overkapping? De meest populaire keuzes voor lichtstraten in overkappingen zijn het zadeldak, het vlakke dak of het schilddak. Door te opteren voor ventilatie in de lichtstraat, bijvoorbeeld met een openslaand raam, kan warmte ontsnappen en voorkom je dat insecten onder het dak blijven.

Uiteindelijk wil je een lichtstraat die perfect past bij jouw leefsituatie en waar je jarenlang plezier van zult hebben. Kies je voor een lichtstraat van Winters Lichtstraten, dan kies je voor 10 jaar garantie, het beste advies van onze lichtstraatexperts, persoonlijk contact en een scherpe prijs. Maatwerk lichtstraten uit eigen productie voor jouw ultieme leefcomfort.


Op zoek naar meer inspiratie? Lees hier onze blogs voor meer woonideeën!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten