Thuiswerken: waar moet je allemaal aan denken?
Studeerkamer inspiratie Woonruimtes

Thuiswerken: waar moet je allemaal aan denken?

Werk jij momenteel steeds vaker vanuit thuis? Of is het de bedoeling om dit in de toekomst vaker te gaan doen? Wees je er dan ook van bewust dat hier best wat bij komt kijken. Als je voorheen per ongeluk een keer vanuit huis deed, dan gebeurde dit meestal op een snel georganiseerde werkplek.

Dit kwam vaak niet verder dan met je laptop aan de eettafel of zelfs op de bank plaatsnemen. Wanneer je dit op structurele basis gaat doen, dan is het belangrijk om dit wat professioneler aan te pakken. Maar waar moet je dan allemaal aan denken? Hoe zorg je dat je thuis net zo geconcentreerd en productief te werk kan gaan als op kantoor?

Kwalitatieve kantoormeubelen 

Betrap je jezelf er nog steeds op dat je telkens aan de eetkamertafel plaatsneemt? Dan wordt het hoog tijd om daar verandering in te brengen. Voor heel even is dit namelijk geen enkel probleem, maar op de lange termijn kan dit veel fysieke ongemakken veroorzaken. Op deze plek is het namelijk onmogelijk om ergonomisch te werken.

Ga je dus langdurig vanuit huis werken? Dan is het belangrijk om ook direct in kwalitatieve kantoormeubelen te investeren. Bespaar hier niet op, want dit is van essentieel belang voor een gezonde werkhouding en zal uiteindelijk ook gevolgen hebben voor de productiviteit. 

Kantoormeubelen zijn er in alle soorten en maten. Je kunt voor directiemeubilair design kiezen voor een extra luxe uitstraling en nog meer comfort, maar ook voor standaard ergonomische kantoormeubelen. Bedenk goed wat jouw voorkeur heeft. Er is geen goed of fout, zolang er maar met de ergonomie rekening is gehouden. Kenmerkend aan ergonomische meubels is dat ze geheel op maat af te stemmen zijn. Zo kunnen ze perfect afgestemd worden op de gebruiker en wordt het eenvoudiger om een goede werkhouding aan te nemen. 

De juiste ruimte 

Het maakt niet alleen een groot verschil welke inrichting je toepast, maar ook welke ruimte je hiervoor gebruikt. Probeer in elk geval de grootste gemeenschappelijke ruimtes van de woning te mijden. Een tafeltje midden in de woonkamer is bijvoorbeeld geen goed idee. De afleidingen zijn hier gewoon te groot. Om nog maar te zwijgen over gezinsleden die hier regelmatig aanwezig zijn. 

Kies daarom voor een ruimte die wat verder gelegen is van de gemeenschappelijke ruimtes en die je ook af kunt sluiten. Dit kan bijvoorbeeld een extra slaapkamer zijn, een zolderruimte, maar ook een schuur of garage. Belangrijk is dat hier in elk geval een goed directiebureau in past en dat er voldoende opbergmogelijkheden zijn om de ruimte netjes te houden en effectief te werk te gaan. 

Trap niet in de valkuilen van het thuiswerken 

Thuiswerken klinkt natuurlijk geweldig. Zelf je uren indelen. Nooit meer de deur uit hoeven om aan het werk te gaan. Maar er kleven ook nadelen aan. Zo liggen afleidingen constant op de loer en vinden veel mensen het lastig om geconcentreerd te werken vanuit huis. Zorg er daarom voor dat je echt een strikt ritme houdt tijdens het werken, zonder je af van de rest van het gezin en maak to-do-lijsten om te voorkomen dat je minder productief te werk gaat. Thuiswerken is echt iets wat je moet leren en als je dit op de juiste manier doet, dan kan het inderdaad veel voordelen opleveren.

Op zoek naar meer studeerkamer inspiratie? Bekijk onze blogs en creëer een fijne thuiswerkplek!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten