Creëer een speelhoek in je woonkamer!
Woonkamer inspiratie DIY

Creëer een speelhoek in je woonkamer!

Zijn jouw kinderen snel afgeleid? Willen jouw kinderen het liefst de hele dag naar de televisie of de iPad kijken? Leer ze om zichzelf te vermaken met een echte speelhoek in de woonkamer. Op deze manier voorkom je dat speelgoed door het hele huis te vinden is. Al de spullen van je kinderen worden centraal bewaard op één plek en dit zorgt ervoor dat de rest van het huis opgeruimd is. Wij gaan je in deze blog vertellen hoe jij thuis de perfecte speelhoek maakt.

1. Kies een goede plek

Eén van de belangrijkste dingen om over na te denken is de plek voor de speelhoek. Naast de televisie is geen tactische plek, want je wilt voorkomen dat deze onbedoeld beschadigd wordt. Daarnaast is het ook belangrijk dat jij nog gesprekken kunt voeren met bezoek wanneer deze over de vloer komt. Zorg dat de speelhoek apart en gescheiden is van de woonkamer. Op deze manier is het duidelijk voor de kinderen en is het makkelijker om al het speelgoed centraal op één plek te houden.

2. Creëer opslagmogelijkheden

Ondanks dat het een speelhoek voor de kinderen is, is het nog steeds niet de bedoeling dat deze hoek vol met speelgoed en rommel ligt. Met opslagmogelijkheden is het mogelijk om deze hoek ten alle tijden georganiseerd en opgeruimd te houden. Maak bijvoorbeeld gebruik van een speelgoedkist. Deze kisten leren kinderen om het speelgoed op te ruimen en zo blijft de speelhoek overzichtelijk en opgeruimd.

3. Maak een kindvriendelijke speelhoek

Het klinkt allemaal erg logisch maar het is enorm belangrijk dat de speelhoek geschikt is voor kinderen en het een veilige omgeving is om te spelen. Bedek de vloer bijvoorbeeld met een tapijt of kleed. Er zijn ook schuimrubberen speeltegels die ervoor zorgen dat de ondergrond van de speelhoek veilig is. Het is ook aan te raden om losse kabels te vermijden of andere dingen waar kinderen over kunnen struikelen.

4. Stimuleer creativiteit en leren

Het is belangrijk om een kind op een positieve manier te stimuleren. Zorg voor genoeg speelgoed dat uitdagend is. Je wil namelijk voorkomen dat de kinderen zichzelf gaan vervelen. Denk hierbij aan leesboeken, tekenspullen of blokken om mee te bouwen. Er is genoeg speelgoed dat kinderen leert problemen  oplossen en out-of-the-box te denken. Het is ook slim om na enige tijd het speelgoed te verwisselen met nieuw speelgoed. Je wilt er namelijk voor zorgen dat je kinderen uitgedaagd blijven. 

5. Zorg voor een leuke speelomgeving

Je wil natuurlijk voorkomen dat de speelhoek niet bij de rest van je inrichting past en daardoor een doorn in het oog wordt. Gebruik dezelfde kleuren voor de hoek als de rest van de woonkamer. Verder is het mogelijk de ruimte compleet te maken met muurschilderingen, stickers, schilderijen of een speciale speelmat. Op deze manier blijft je kind gestimuleerd en voorkom je dat de speelhoek gaat vervelen.

Nog meer tips voor de woonkamer?

Ben jij druk bezig met de inrichting van je woning? Wij hebben nog veel meer blogs over tips en trends voor iedere woonkamer. Is jouw woonkamer helemaal compleet? Bekijk dan eens onze vele blogs over de andere woonruimtes

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten