CO2 meter voor in huis
Wonen Duurzaam Energie

CO2 meter voor in huis

Het is belangrijk dat ruimtes waar meerdere personen bij elkaar komen tussendoor goed geventileerd worden. Wij mensen ademen namelijk de hele dag kleine beetjes koolstofdioxide uit. Een klein beetje koolstofdioxide kan geen kwaad, maar worden deze waardes te hoog dan kan dit nare gevolgen hebben. Lees daarom snel verder in dit blog en kom erachter of een CO2 meter iets voor jou is!

Wat doet een CO2 meter?

Een CO2 meter meet de hoeveelheid CO2 deeltjes in een bepaalde ruimte. De verhouding CO2 in de lucht wordt uitgedrukt in PPM (parts per million) en deze kun je terugvinden op jouw meter. Vervolgens zal de CO2 meter een waarschuwing geven als de toegestane waardes overschreden worden, zodat jij actie kunt ondernemen. Bijvoorbeeld door alles goed door te laten luchten.

Heb je nog geen CO2 meter in huis kunnen halen? Het is belangrijk om een kwalitatief goede te nemen die de CO2 nauwkeurig meet en je vervolgens een waarschuwing geeft als de waardes overschreden worden. Bij Rovary kun je terecht voor verschillende soorten CO2 meters, die gegarandeerd aan jouw wensen voldoen. Bovendien zijn de CO2 meters van Rovary erg overzichtelijk, zo kun je alles terugvinden op één scherm. Daarnaast hebben deze CO2 meters een modern en elegant uiterlijk, wat natuurlijk niet onbelangrijk is voor het interieur ;)

Wat zijn de voordelen van een CO2 meter?

Er zijn heel wat fysieke klachten waarvan je last kunt krijgen als het CO2 gehalte in jouw woning niet in orde is. Denk dan onder andere aan vermoeidheid, hoofdpijn, minder concentratie en een hoger stressniveau. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Daarom is het handig om een CO2 meter aan te schaffen, zodat jij inzicht krijgt in de CO2 waardes van jouw woning. Met een CO2 meter toets je of de ventilatie in huis goed genoeg is. Zo creëer je thuis een gezonder leefklimaat!

Wist je dat gezonde CO2 waardes ook bijdragen aan een energiezuiniger huis? Het zit namelijk zo: een huis met gezonde CO2 waardes is makkelijker op te warmen dan een huis met hoge CO2 waardes. Zo doe je dus makkelijker mee met het besparen van energie.

Waar plaats je de CO2 meter?

Een CO2 meter moet altijd eerst gekalibreerd worden om betrouwbare waardes aan te geven. Echter is de plek van de CO2 meter in huis ook erg belangrijk. Zet je deze namelijk op een plek waar veel wordt geademd dan kunnen je waardes zomaar hoger uitvallen. Plaats de CO2 meter daarom rond tafelhoogte en uit de buurt van ramen en deuren. In de buurt van ramen en deuren kunnen de waardes namelijk juist weer lager uitvallen.

Een apparaat is ongeveer geschikt voor 100m2, maar het kan zeker geen kwaad om er meer te plaatsen. Neem bijvoorbeeld een aparte meter voor boven en beneden. Of je kunt natuurlijk op verschillende plekken een meting houden. Kom je er zelf niet uit? Vraag eens na bij het bedrijf waar je de CO2 meter in huis wilt halen. Zij hebben de expertise op dit gebied en zo weet je zeker dat je goed zit.

Meer Wooninspiratie?

Naast een gezond leefklimaat is het ook leuk dat je huis er gezellig en knus uitziet rond deze koude periode. Doe daarom meer wooninspiratie op! Lees bijvoorbeeld eens een van de volgende blogs: Een winterse inrichting in huis: 5x tips en inspiratie, Sfeervolle woninginrichting voor de winter en Ook in de winter buiten genieten van de tuin.

www.rovary.com

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten