Bohemian tuin inspiratie: haal het vakantiegevoel in huis!
Tuinideeën Wooninspiratie Achtertuin ideeën

Bohemian tuin inspiratie: haal het vakantiegevoel in huis!

Ben jij al helemaal toe aan de vakantie? Wat nou als je het vakantiegevoel gewoon in jouw eigen tuin kunt beleven. Met de bohemian tuin trend haal je dat zomerse vakantiegevoel eenvoudig in huis. Deze kleurrijke en vrije woontrend ken je misschien ook wel van de Ibiza woonstijl. Het is niet zo gek dat deze woonstijl nu ook razend populair is in de tuin. Weten hoe jij de bohemian stijl in jouw tuin toepast? Lees dan snel verder!

Natuurlijke materialen

In een bohemian tuin zijn natuurlijke materialen onmisbaar. Tuinmeubelen die gemaakt zijn van materialen als bamboe en rotan zie je hier regelmatig terugkomen. Vaak worden er ook verschillende natuurlijke materialen met elkaar gemixt. Een bohemian tuin bestaat dus vooral uit rustige en neutrale kleuren, maar wordt meestal aangekleed met kleurrijke accessoires.

In een bohemian tuin staan sfeer en relaxen voorop. Hang dus een leuke hangmat of een hangstoel op dat van natuurlijk materiaal gemaakt is. Heb je geen bomen waar je een hangmat of -stoel op kunt hangen? Je kunt ze vaak ook kopen met een standaard eronder. Kijk wel of ze een natuurlijke standaard hebben die past bij de rest van je bohemian tuinmeubels.

Tuin inspiratie

Hippe loungeset

Het bohemian vakantiegevoel koester je natuurlijk het beste in een fijne zithoek met een lekker drankje erbij. Een heerlijke hoek waar je lekker kunt ontspannen mag daarom natuurlijk niet ontbreken in een bohemian tuin. Zoals hierboven al genoemd zie je in een bohemian tuin vooral natuurlijke materialen terugkomen. Hetzelfde geldt voor een loungeset. Bij het uitzoeken van een bohemian loungeset zijn comfort en een natuurlijke uitstraling het belangrijkst. Ga bijvoorbeeld voor een super stijlvolle teak Van der Garde loungeset, deze passen perfect in een bohemian tuin.

Tuin inspiratie

Warme aankleding

Omdat we nu eenmaal niet in een warm vakantieland wonen, is een warme aankleding buiten erg van belang. Het vakantiegevoel is namelijk snel weg als we buiten zitten te bibberen van de kou. Ga bijvoorbeeld voor een lekker warm kleedje of een knusse buitenhaard. Zo kun je lekker lang buiten genieten van je bohemian tuin.

Tuin inspiratie

Ibiza vibes

De bohemian stijl is erg geïnspireerd op de woonstijl uit Ibiza. Niet voor niets dus dat de deze stijl zo’n vakantiegevoel teweeg brengt. Maak jouw bohemian tuin helemaal af met een paar leuke Ibiza style accessoires. Ga voor een paar leuke kussens met een vrolijk patroontje en hang een paar lichtsnoeren op voor wat meer sfeer. Plaats ook nog een paar rieten plantenbakken met groene planten en je bent klaar. Tijd om lekker te genieten van het vakantiegevoel onder het genot van een drankje. Dat heb je wel verdiend!

Tuin inspiratie

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten