Bijzondere gebouwen om in te wonen
Wonen Wooninspiratie

Bijzondere gebouwen om in te wonen

Opvallen met je woning? Liever geen saai rijtjeshuis? Ga in een van deze bijzondere gebouwen wonen.

Kubuswoningen

Het Blaakse Bos. Dat is de officiële naam van de beroemde kubuswoningen in Rotterdam. Maar ze staan ook in Helmond. Een kubuswoning is een woning in de vorm van een gekantelde kubus op een paal, ook wel paalwoning of boomwoning genoemd. De woningen zijn in de jaren zeventig gebouwd door de Nederlandse architect Piet Blom. Benieuwd naar de binnenkant van zo'n kubuswoning? Je kunt een kijkje nemen in een kubus-woning-museum.

Wonen in een kerk

Wonen in een omgebouwde kerk, het kan! Wonen in de zevende hemel is dichterbij dan je denkt. In omgebouwde kerken zijn vaak meerdere verdiepingen aangebracht. Zo kan de slaapkamer in de nok van de kerk worden geplaatst. En zo ziet dat er dan uit:

wonen in een kerk

Wonen in een watertoren

Oude watertorens worden zo nu en dan ook omgetoverd tot schitterende woningen. Een watertoren is al gauw 30-40 meter hoog. Stel je het adembenemende uitzicht eens voor! Je raakt in hogere sferen ;) Een watertoren is een karakteristiek gebouw met voldoende ruimte voor meerdere appartementen.

Maak je woon-dromen waar!

Altijd al in een bijzonder gebouw willen wonen? Ga eens op onderzoek uit. Er zijn ook kerken en watertorens waar appartementencomplexen van worden gemaakt. Want zo'n hele kerk is wellicht iets te groot voor jouw gezinnetje alleen. Er staan honderdduizenden woningen te koop. En daar zit zeker iets voor jou bij!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten