Bijzonder woningontwerp: Casa Brutale
Wonen Wooninspiratie Binnenkijken

Bijzonder woningontwerp: Casa Brutale

Architecten zoeken soms de grens op, maar in dit geval is dit gezegde wel erg letterlijk genomen. Architectenburau OPA heeft namelijk een woning ontworpen met als ultieme locatie een diepe klif in Griekenland. Het woningontwerp draagt de naam Casa Brutale en past volgens de architecten perfect in het landschap van het Griekse eiland Rhodos. Bekijk hier de spectaculaire foto's. Zou jij het durven? Wonen in dit huis voor waaghalzen?

Casa Brutale bovenaanzicht

Casa Brutale

Het ontwerp Casa Brutale uit 2015 is zo bijzonder omdat de woning vrijwel volledig opgenomen wordt in het landschap, in een rots om precies te zijn. Casa Brutale wordt daarom ook wel omschreven als een kameleon. Je bent in de woning volledig beschermt door de aarde. Het bijzondere ontwerp wordt gekenmerkt door de simpliciteit en harmonie met de directe omgeving. Het dak van de woning bestaat uit een een zwembad met glazen bodem. Hierdoor valt er altijd voldoende licht in het gebouw. Je betreedt Casa Brutale via een lange trap die de rots inleidt.

Inrichting woning

Inrichting van de woning

De woning is erg ruim met grote, hoge houten deuren en een adembenemend uitzicht. Als contrast tegen de basic uitstraling van de woning is veel gebruik gemaakt van warme materialen zoals hout en een mooie open haard. Dat in combinatie met de warme Griekse zon zien wij wel zitten. En jij? Leuk vakantiehuisje nietwaar?

Inrichting Casa Brutale

Foto's: OPA (Open Platform for Architecture)

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten