Antieke meubelen met een verhaal

Denk jij bij antiek aan grote donkere tafels, kastjes vol met versieringen of grote staande klokken die je 's nachts ieder uur wekken? Niets voor jouw huis? Dan heb ik nieuws voor je: er zijn schitterende antieke meubelen te vinden die passen in allerlei soorten interieurs. Dus ook in jouw interieur. Meubels met een verhaal. Antiek of vintage meubelen zijn hip! En vrees niet: antieke meubelen passen ook prima tussen je Ikea tafels en kastjes.

Heb je antiek in huis?

Die oude commode op zolder van je oudtante? Antiek denk je? Eigenlijk maakt dat niet uit. Dus is je kastje niet ooit van koning Louis de zoveelste geweest... geen probleem. Als het die antiek-look heeft heb je zeker iets moois in huis. En zelfs meubels die die antieke uitstraling niet hebben kun je zo bewerken dat ze er vintage uit zien. Antieke meubelen geven je woonkamer warmte en uitstraling. De combinatie met moderne meubelen valt op en maakt jouw huis uniek.

Antieke meubelen in verschillende stijlen

Als we praten over échte antieke meubels wordt er onderscheidt gemaakt in verschillende stijlen:

  • Louis Quinze:

    Een speels, licht en asymmetrische stijl, gekenmerkt door uitbundige en krullerige versieringen.

  • Louis Seize:

    Een sober en symmetrische stijl, gekenmerkt door classicistische (strakke) versieringen.

  • Empirestijl:

    Een stijl geinspireerd op de Egyptische cultuur, gekenmerkt door verguldingen, militaria, sfinxen en felle, rijke pastelkleuren.

  • Biedermeier:

    Eenvoudige, bescheiden vormen, gebaseerd op huiselijke degelijkheid, behaaglijkheid en bescheiden zelfvoldaanheid.

Ga op antiek-jacht en verrijk je interieur met een meubelstuk met een verhaal en voel je koning in je eigen paleisje.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten