Alles voor een gezellige eetkamer
Meubels Woonkamer inspiratie Wooninspiratie

Alles voor een gezellige eetkamer

Wil jij een gezellige eetkamer creëren? Dat is niet voor iedereen een gemakkelijke klus. Er is tegenwoordig zoveel keuze aan materialen, vormen en stijlen. Hierdoor zien sommige mensen door de bomen het bos niet meer. Wij geven je een paar tips over hoe jij jouw eetkamer zo gezellig mogelijk kunt inrichten. Lees snel verder!

Maak een keuze uit de tafel

Het belangrijkste meubel in deze ruimte is natuurlijk de eettafel. Hier zul je veel van zien en hier zet je al het eten en drinken op. Daarnaast kun je hier gezellig de hele avond aan zitten. Maar waar let je op wanneer je een tafel uitkiest? Ten eerste kijk je naar de ruimte van de eetkamer. Wanneer je een te grote of te kleine tafel kiest kun je de ruimte leeg of te klein laten lijken, dat wil je natuurlijk niet.

Daarna kijk je naar de vorm tafel die jij wilt. Hier kun je kiezen uit een ronde, ovale of vierkante tafel. Daarnaast kun jij ook kiezen voor een trendy bartafel. Dit is de laatste jaren steeds populairder geworden. Het hoge tafelen geeft extra sfeer tijdens het dineren. De opties zijn alsnog groot, maar kijk vooral naar wat jij leuk vindt en wat goed bij jouw stijl past. Industrieel, modern, landelijk of een andere stijl, kijk naar wat goed bij de rest van jouw huis past.

Ga voor de stijl stoelen die jij wilt

Na de tafel is het tijd om de stoelen uit te zoeken! Ook hier kun je weer uit veel soorten kiezen, maar belangrijk is dat je kijkt naar wat jij comfortabel vindt zitten. Wil jij een stoel met armleuningen waar jij uren aan kunt tafelen of kies jij voor een model zonder leuningen? Het is maar net waar jouw voorkeur naar uit gaat.

Ook qua materialen is er veel te kiezen. Zo heb je leer, suède, velvet en houten stoelen. De kleuren kunnen ook verschillen per materiaal en dit kan de sfeer enorm bepalen. Heb jij een bartafel uitgekozen? Dan zijn comfortabele barkrukken zeker aan te raden! Gelukkig zijn deze niet meer zo hard en van hout als vroeger, maar kun je ook heerlijk urenlang tafelen op een barkruk.

Plaats decoraties en vloerkleden voor extra sfeer

Wanneer de tafel en stoelen zijn uitgekozen en geplaatst wil je het nog extra gezellig maken. Dit kan door bepaalde accessoire en decoraties in de eetkamer te plaatsen. Hierbij kun je denken aan een vloerkleed onder de tafel en een leuk bosje bloemen op tafel. Deze geven extra sfeer en gezelligheid aan de ruimte.

Je kunt er ook voor kiezen om wandplanken of een spiegel op te hangen. Hiermee krijg je een muur die ook gezelligheid bevat. Op deze manier gebruik je de hele ruimte om het leuk aan te kleden. Maak het af met een mooie lamp en wat kaarsen om voor verlichting te zorgen met sfeer.

Geniet van de vele gezellige avondjes met geliefden aan tafel

Heb jij al je favoriete stukken bij elkaar gezet? Dan heb je als het goed is de eetkamer van je dromen! Hier kun jij gezellig je familie en vrienden uitnodigen en een avondje aan dineren of tussen de middag uitgebreid lunchen. Naast dineren kun je hier ook gezellig spelletjes aan spelen. Je kunt ervoor zorgen dat de eettafel een centrale plek van het huis wordt.

Waar ga jij voor? Kies jij voor een industriële ruimte, een moderne, klassieke, bohemian, Scandinavisch of toch een landelijke eetruimte? Wat je keuze ook is, zorg ervoor dat jij het mooi vindt en dat jij er heerlijk kan zitten. Plaats je favoriete decoraties in de ruimte en jij ben klaar voor die vele gezellige avondjes!

Meer woonkamer inspiratie?

Ben je op zoek naar meer woonkamer inspiratie? Neem gerust eens een kijkje tussen de onderstaande artikelen op deze pagina. Bij Woonblog lees je alles over de laatste woontrends, verrassende woonideeën en nog een heleboel meer inspiratie voor je interieur.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten