Aan de slag met de tuin op de eerste warme dagen dit voorjaar
Planten Voortuin ideeën Achtertuin ideeën

Aan de slag met de tuin op de eerste warme dagen dit voorjaar

Inmiddels beginnen de dagen langer te worden; het is nog licht wanneer je vanaf kantoor terug naar huis rijdt. Ook de eerste groene bladeren laten zich weer zien, de narcissen en krokussen bloeien en de vogels tjilpen hun liederen. De lente is aangebroken! Een moment waar door veel mensen naar uit is gekeken in de winter. Het is heerlijk om weer naar buiten te kunnen zonder sjaal, handschoenen en muts. Hoewel het nog te koud is om plaats te nemen op het terras, kun je de eerste warmere dagen van het voorjaar goed gebruiken om de tuin aan te pakken. Denk aan het verwijderen van de groene aanslag op de tegels, het poten van jonge planten en een nieuwe tuinset online kopen. Dat laatste is interessant wanneer je momenteel houten tuinmeubelen gebruikt, welke je jaarlijks opnieuw moet lakken. Vergeet je dat, dan is het risico op onder meer houtrot groot.  

Kies voor een comfortabele tuinset op het terras 

Vaak wordt gezegd dat je het terras als een tweede woonkamer zou moeten zien. Je zit er immers een groot deel van het jaar! Waarom zou je het terras om die reden niet net zo gezellig inrichten als de woonkamer? Het inrichten van een terras bestaat uit verschillende stappen. Eerder werd al genoemd dat het kopen van een nieuwe tuinset het overwegen waard kan zijn dit voorjaar. Wie voor 4 personen een tuinset kopen, hebben de keuze uit een breed scala aan modellen. Het verschil zit hierbij onder meer in het materiaal waarvan de tuinmeubelen gemaakt zijn. Populair is tegenwoordig een tuinset van aluminium of wicker. Deze materialen blijven lang mooi en hebben nauwelijks onderhoud nodig, in tegenstelling tot de authentieke houten tuinsets.  

Zorg dit jaar voor meer groen in de tuin 

Voor veel mensen is het een doorn in het oog: een volledig bestraatte tuin. Toch zien we deze tuinen steeds vaker in Nederlandse wijken. Zonde, want de bestrating brengt verschillende nadelen met zich mee. Niet alleen is het slecht voor het behoud van de flora en fauna in de tuin; ook houden de tegels de warmte vast op warme dagen. Iets wat je juist wilt voorkomen! Vervang een deel van het terras voor een mooi gazon; eenvoudig aan te leggen met graszoden. Een gazon heeft maar weinig onderhoud nodig, de groene vingers zijn hier niet voor benodigd. In tegenstelling tot de bestrating, houdt het gazon de warmte niet vast. Zo blijft de tuin relatief koel! 

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten