6 tips om jouw badkamerruimte te helpen organiseren
Badkamer ideeën Wooninspiratie

6 tips om jouw badkamerruimte te helpen organiseren

Voelt jouw badkamer rommelig en ongeorganiseerd aan? Stel je je voor dat je kunt genieten van een schone en mooie ruimte, die niet zou misstaan in een tijdschrift. Dat is bij jou thuis ook mogelijk!

Goed nieuws, badkamers zijn niet moeilijk om op te fleuren. Met de juiste opbergoplossingen, passend badkamermeubilair en ruimtebesparende opties, creëer je inderdaad een badkamer die superluxe aanvoelt. In dit artikel gaan we het hebben over het organiseren en opruimen van jouw badkamer, zodat deze er altijd perfect uitziet.

1. Maak jouw wastafel of toppaneel leeg

De wastafel of het toppaneel zijn een prima plek om te beginnen. Als je merkt dat die van jou overvol staan met producten, wordt het tijd dat om te overwegen om in enkele opberglades of een onderkast te investeren. Als het vloeroppervlak in jouw badkamer niet groot genoeg is voor kasten, werken zwevende badkamerplanken en spiegelkasten even goed om de producten van je wastafel te krijgen en toch binnen handbereik te houden.

Door elegante badkameraccessoires toe te voegen, zoals een tandenborstelhouder, zeepdispenser en handdoekhaken, wordt de ruimte nog beter georganiseerd en krijgt jouw ruimte een chique charme.

2. Gebruik de muurruimte

De ruimte onder de wastafel is niet de enige plek waar je opslagruimte kunt creëren. Badkamers hebben meestal ongebruikte wandruimtes die perfect zijn voor een kolomkast of spiegelkast. Afhankelijk van de beschikbare ruimte kun je kiezen uit grote, kleine of slanke ontwerpen. Deze producten bieden voldoende opslagruimte om schone handdoeken, washandjes, cosmetica en andere producten op te bergen. Zo ziet jouw badkamer er altijd strak en georganiseerd uit.

3. Spiegels

Het ophangen van grote spiegels werkt altijd om een beperkte ruimte groter te laten lijken. Als je vindt dat jouw badkamer niet genoeg licht krijgt, kan je met spiegels de ruimte lichter en uitnodigend maken. Je kan zelfs overwegen om een spiegel met verlichting te installeren voor een esthetischer geheel dankzij de strak afgewerkte verlichting. Als je meer opslagruimte nodig hebt, zijn spiegelkasten een ideale multifunctionele oplossing.

4. Koop een stevige wasmand

Als je geen speciale wasruimte hebt, is het niet meer dan normaal dat jouw vuile was zijn weg vindt naar de badkamer. Om de ruimte schoon en georganiseerd te houden, is een wasmand een must-have. Hoewel opvouwbare bakken handig klinken, zijn die van hout of met een stevig metalen frame de beste qua duurzaamheid en uiterlijk.

5. Badwand

Badwanden zijn een perfecte toevoeging voor kleinere badkamers. Je kunt namelijk comfortabel badderen zonder zonder dat je het risico loopt om overal water te morsen. Dit scheelt ook weer in het in het opruimen of droogmaken van je badkamer na een lang en ontspannend bad.

6. Must-haves voor het eenvoudig organiseren van je badkamer

Voor degenen met grote gezinnen die een multifunctionele badkamer willen of voor degenen die sowieso supergeorganiseerde badkamer willen, kunnen we je de volgende eenvoudige producten ook zeker aanraden:

Lade-verdelers: opbergladen zijn in een mum van tijd rommelig. Je kan dit voorkomen door ladeverdelers te gebruiken. Hiermee maak je eenvoudig en snel compartimenten in je lades en je dan ook makkelijker een gedeelte aan ieder gezinslid toewijzen. Het wordt ook gemakkelijker om dingen te vinden als je haast hebt.

Haken en ringen: voeg haken of ringen toe aan de achterkant van de badkamerdeur, zodat je makkelijk je handdoek die je gebruikt of kleding kan ophangen. Aan de deur hangt het dan niet in de weg.

Labels: De functionaliteit verhogen is een van de belangrijkste redenen om je badkamer te organiseren. Label je kastjes, planken of bakjes om het voor iedereen gemakkelijker te maken om te vinden wat nodig is. Belangrijks is natuurlijk wel dat je je ook aan de labels houdt!

Met bovenstaande tips moet het je zeker lukken om je badkamer optimaal te organiseren en weer die frisse look te krijgen die je van nieuwe badkamers kent.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten