5x Tips om verhuizen makkelijker te maken
Wonen Klussen

5x Tips om verhuizen makkelijker te maken

Verhuizen, het is een avontuur in het leven! Maar laten we eerlijk zijn, het is altijd een enorme klus en soms heb je geen idee waar je moet beginnen. Verhuisdozen, adreswijzigingen en nog veel meer.

Benieuwd naar hoe je ervoor zorgt dat de verhuizing vlekkeloos verloopt? Geen zorgen, wij gaan je helpen! In deze blog delen we vijf superhandige tips om je verhuizing stressvrij te laten verlopen. Zo kun jij volop genieten van een frisse start.

1. Goede voorbereiding is het halve werk

Een goede voorbereiding is ontzettend belangrijk bij een verhuizing. Begin ruim op tijd met het regelen van alles. Pak alvast de spullen in die je niet meer gebruikt. Maak een verhuizen checklist met alle stappen die je moet doorlopen.

Denk aan het huren of lenen van een verhuiswagen, genoeg verhuisdozen verzamelen en je adreswijziging doorgeven. Je wilt namelijk niet steeds controleren of er nog post op je oude adres binnenkomt. Als de voorbereiding soepel verloopt, wordt de rest van de verhuizing een eitje. Een goede voorbereiding vermindert de stress, zodat jij je volledig kunt focussen op het proces.

2. Ruim lekker op

Gedurende de jaren verzamel je meer spullen dan je denkt. Een verhuizing is hét moment om eens goed op te ruimen. Voorkom dat je straks zit opgescheept met onnodige rommel en ga rustig door al je spullen.

Vraag jezelf af of je ze echt nodig hebt. Heb je het gebruikt in het afgelopen jaar? Zo niet. Dan is het misschien tijd er afscheid van te nemen. Daarnaast krijg je zo een duidelijk overzicht van wat mee moet en weet je precies waar alles terecht moet komen. Het is verbazingwekkend hoeveel troep mensen in laadjes verzamelen. Een opgeruimd en georganiseerd huis is dé manier om met een frisse start te beginnen. 

3. Durf om hulp te vragen

Een verhuizing is vaak een hele klus. Het is daarom geweldig als er mensen in je omgeving zijn die bereid zijn om een handje te helpen. Voel je niet bezwaard om hulp te vragen, want er zijn altijd wel mensen die graag voor je klaarstaan. Familie, ouders of vrienden kunnen allemaal potentiële verhuizers zijn. Het is namelijk niet leuk als je in je eentje dozen moet sjouwen.

Vooral bij grote spullen zoals een bank of een enorme flatscreen is het fijn om meerdere mensen te hebben die kunnen helpen met inladen. Mocht je het lastig vinden om hulp te vragen, trakteer ze dan achteraf op iets lekkers of neem ze mee voor een drankje.

4. Vervoer regelen voor de verhuizing

Bij een verhuizing is een ruime vrachtwagen geen overbodige luxe. Met een grote wagen hoef je niet meerdere keren op en neer te rijden, maar kun je alles in één keer verhuizen. Als er niemand in je kring een vrachtwagen of busje heeft, kun je er ook een huren.

Let wel op dat je het juiste rijbewijs hebt als je voor een grote vrachtwagen kiest. Je wilt geen bekeuring krijgen, een verhuizing is al duur genoeg. Als je het niet erg vindt om vaker heen en weer te rijden, zijn boedelbakken of aanhangers goede opties. Ze zijn vaak goedkoper en ruimer dan je denkt.

5. Schakel een verhuisservice in

Heb je zelf geen rijbewijs of is het gewoon niet mogelijk om hulp te krijgen? In dat geval zijn er gelukkig genoeg bedrijven die je uit de brand kunnen helpen. 

Maar waar kun je dan aan denken? Er zijn bedrijven die de hele verhuizing voor je regelen. Denk bijvoorbeeld aan een Student Verhuis Service. Hardwerkende studenten helpen je met inpakken, verhuizen en uitladen, zodat jij zonder stress je nieuwe woning kunt betrekken. Verhuizen is nog nooit zo gemakkelijk geweest.

Meer artikelen op Woonblog

Wil je nog meer handige verhuistips? Benieuwd naar hoe je je nieuwe woning prachtig kunt inrichten? Op Woonblog vind je talloze artikelen die je op weg helpen naar een geweldige nieuwe woning met een prachtige inrichting.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten