5x tips om de beste robot grasmaaier te vinden
Tuinideeën Achtertuin ideeën Woonaccessoires Klussen

5x tips om de beste robot grasmaaier te vinden

Het onderhouden van een prachtig gazon kan af en toe best een tijdrovende taak zijn. Gelukkig biedt moderne technologie een mooie oplossing: de robot grasmaaier. 

Robot grasmaaiers maaien jouw gazon zonder enige moeite, waardoor je meer tijd hebt om van je tuin te genieten. Maar met zoveel verschillende soorten, kun je soms door de bomen het bos niet meer zien. Daarom delen we een aantal tips om je te helpen bij het uitzoeken van de beste robot grasmaaier.

1. Zelfstandig maaien

Een van de belangrijkste redenen om een robot grasmaaier te kopen, is dat deze zelfstandig maait en zonder problemen weer terugkeert naar het oplaadstation. Daarom is het belangrijk om er een te kiezen die uitgerust is met de juiste tools voor jouw tuin. 

Heeft jouw gazon verschillende obstakels, hellingen en/of lopen de grenzen van het gazon niet in een rechte lijn? Hoe meer er van dit lijstje van toepassing zijn op jouw gazon, hoe geavanceerder de technologie die nodig is. Check daarom of de grasmaaier die je op het oog hebt voldoet aan de benodigde eisen. 

2. Geluid

Niet alle robotmaaiers zijn even stil. Als je graag in alle rust van je tuin wilt genieten of als je in een rustige buurt woont, is het belangrijk om het geluidsniveau van de robotmaaier mee te nemen in je beslissing. 

Gelukkig zijn er steeds meer modellen beschikbaar die fluisterstil hun werk doen, waardoor ze nauwelijks hoorbaar zijn tijdens het maaien. Kies voor een robotmaaier met een laag geluidsniveau om geluidsoverlast te voorkomen.

3. Gebruiksgemak

Robot grasmaaiers zijn er om jouw leven makkelijker te maken. Je wilt er daarom niet heel de tijd mee in de weer zijn. Het instellen van de zone en de tijden zul je bijvoorbeeld zelf moeten doen.

Let op functies zoals intuïtieve bediening, eenvoudige installatie en programmeermogelijkheden. Sommige robotmaaiers werken met een app, waardoor je alles op afstand kunt bedienen. Kies voor een robotmaaier die gebruiksvriendelijk is, zodat je zonder gedoe kunt genieten van een prachtig onderhouden gazon.

4. Batterijduur

Batterijduur is een belangrijke factor bij het kiezen van een robot grasmaaier. De lengte van de batterijduur bepaalt hoe lang de maaier zelfstandig kan werken voordat deze opgeladen moet worden. Voor grotere gazons is een langere batterijduur noodzakelijk om het hele gazon in één maaibeurt te kunnen maaien. 

Let op de opgegeven werktijd van de robotmaaier en vergelijk dit met de grootte van jouw gazon. Kies voor een model met een batterijduur die voldoende is om jouw gazon te maaien zonder tussentijds op te laden.

5. Maaimogelijkheden

Verschillende robotmaaiers bieden diverse mogelijkheden. Controleer de maaihoogte-instellingen om te zorgen dat je de gewenste lengte van het gras kunt behouden. Kijk ook of de robotmaaier beschikt over een mulchingfunctie, waarbij het gemaaide gras versnipperd wordt en als natuurlijke meststof op het gazon achterblijft. 

Mulching bevordert de gezondheid van het gras en vermindert de behoefte aan kunstmest. Let daarnaast op de maaibreedte van de robotmaaier, omdat een bredere maaibreedte betekent dat de maaier sneller het gazon gemaaid heeft.


Bron: keesvanderspek

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten