5 tips om je keuken aan te kleden
Keuken inspiratie Wooninspiratie Woonruimtes

5 tips om je keuken aan te kleden

Vandaag hebben we 5 tips om je keuken leuk aan te kleden voor je. Een keuken moet vooral praktisch zijn ingericht, zodat koken zo makkelijk mogelijk wordt gemaakt. Maar als de praktische basis staat is het heel leuk om je keuken ook nog eens leuk aan te kleden. Dit zijn 5 praktische tips om je keuken te decoreren zonder drastische veranderingen. Op een paar gaatjes in de muur na hoef je niks aan te passen. Fijn als je maar een klein budget hebt en handig voor wanneer je een keuken in een huurwoning hebt. Lees verder voor een heleboel keuken inspiratie!

Het krijtbord

Hang een leuk krijtbord op of verf een vlak op de muur met krijtverf en gebruik dat als krijtbord. Schrijf je boodschappenlijstje of andere dingen die je niet wil vergeten op het krijtbord. Je kunt je krijtbord ook decoreren met een mooie quote. En het leukste van een krijtbord is: je kunt het zo vaak aanpassen als je zelf wil!

industriele keuken

Plankjes in de keuken

Heb je nog wat ruimte aan de muren over in de keuken? Hang plankjes op! Zo creëer je meer ruimte als je te weinig ruimte in je kastjes hebt en ook nog eens een plaats waar je leuke dingetjes kan uitstallen. Zoek je mooiste servies uit en geef het een plekje op zo'n plank. Of vul grote glazen potten met bijvoorbeeld pasta, bloem en suiker, handig en decoratief!

Gebruik je servies

Zoals we net al zeiden: stal je mooie servies uit in de keuken. Op een plankje, in een servieskast of gewoon op het aanrecht. Zet die ene leuke felgekleurde theepot in de spotlight! En stal je mooie wijnglazen gelijk ook maar uit. Waarom zou je je mooie servies achter deurtjes bewaren in een kastje? Mooi servies mag gezien worden!

Stang met s-haken

Ergens nog een wandje over waar niet zo veel voor staat? Hang een stang met s-haken op! Aan zo'n stang kun je gemakkelijk al je keukengerei ophangen. Zo bespaar je een beetje ruimte in een keukenla en het ziet er ook nog eens heel gezellig uit.

Kruidenplantjes

Decoratief en lekker: kruidenplantjes! Zet een paar kruidenplantjes op je aanrecht in leuke potten. Of ga opzoek naar een systeem waarmee je kruidenplantjes kan ophangen aan die leuke stang die je net gekocht hebt. Een beetje groen doet wonderen voor de uitstraling. En nog een pluspunt: je hebt verse basilicum door de pastasaus of verse tijm en rozemarijn voor over de aardappeltjes. Lees voor meer wooninspiratie voor de keuken ook ons blog over de laatste keuken trends!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten