5 redenen waarom het heerlijk is om in Eijsden te wonen
Hypotheek Wonen Wooninspiratie

5 redenen waarom het heerlijk is om in Eijsden te wonen

Eijsden is een prachtige grensplaats in Zuid-Limburg, gelegen aan de rivier de Maas. Eijsden is het eerste Maasdorp en is dan ook de plek waar de Maas Nederland binnen komt stromen. Eijsden is anders dan de meeste andere dorpjes in het Heuvellandschap. Het voelt aan als een Frans dorpje met de witgeschilderde huisjes met luiken voor de ramen en de royale kasteeltuin bij Kasteel Eijsden.

1. Het adembenemende landschap

Als je in Zuid-limburg gaat wonen, sta je binnen vijf minuten midden tussen de heuvels. Wonen in Eijsden geeft je elke dag het gevoel alsof je in Frankrijk bent. Je kunt de natuur ontdekken per auto, fiets of een stevige wandeling. Er zijn genoeg routes om uit te kiezen. Kies bijvoorbeeld voor de prachtige bloesemroute in april en mei. Voor deze route stap je op de fiets richting een prachtig gebied dat helemaal wit en lichtroze kleurt door de bloesem die in bloei staat.

wooninspiratie

2. Bourgondisch genieten

De term ‘bourgondisch genieten’ is onlosmakelijk verbonden aan de provincie Limburg. Er zijn genoeg plekken in Eijsden waar je dat kunt doen. In Eijsden kun je onder andere heerlijk vertoeven bij Eetcafé Aon ’t Bat. In dit eetcafé met prachtig uitzicht op de Maas heeft een fijn huiskamergevoel. Aon ’t Bat is dé plek voor jong en oud om uiteten te gaan voor zowel lunch als diner of gewoon voor een drankje met een stuk echte Limburgse vlaai. Daarnaast is het eten en de wijn éxtra lekker hier in Limburg, omdat veel op het land in de provincie verbouwd wordt.

wooninspiratie

3. De gezelligheid

Ondanks dat Limburg bekend staat om haar rust, betekent dat niet dat het er minder gezellig op is. Vanaf de lente tot de herfst worden er volop evenementen georganiseerd in Limburg. Van kleine markten tot grote nationale evenementen: Limburg biedt van alles. Zo vind je hier ieder jaar de Amstel Gold Race in Valkenburg en muziekfestival Pinkpop in Landgraaf.

4. Dichtbij Duitsland en België

Waarbij het voor iemand uit de Randstad een hele onderneming is om naar België of Duitsland te gaan, is het voor de Limburgers een korte afstand. Binnen een half uur sta je met een glas glühwein op de kerstmarkt in Aken of kun je winkelen in Hasselt. Daarnaast kun je goedkoper tanken en winkelen in onze buurlanden. Een erg fijn pluspunt dus!

wooninspiratie

5. Fijne plek om op te groeien

Verhuizen naar Limburg hoef je echt niet pas te doen als je met pensioen gaat. Gezien de rust en ruimte is Eijsden een fijne plek om op te groeien. Je kinderen kunnen heerlijk buitenspelen, zonder dat je al te bang hoeft te zijn voor talloze auto’s, bussen en trams die voorbij komen rijden. Ook is er genoeg te beleven voor kinderen, zoals een bezoek aan het Blotevoetenpark of Continium.

Ben jij na het lezen van deze blog enorm enthousiast geworden over de gedachte om in Eijsden te gaan wonen? Dan kan een makelaar in Eijsden je hierbij helpen. En wie weet fiets jij binnen de kortste keren door het prachtige Heuvelland of ben je écht Bourgondisch aan het genieten op een terrasje in de zon.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten