5 inbraakpreventie tips
Wonen

5 inbraakpreventie tips

Het is weer zomer: het moment om eens heerlijk te gaan genieten van je welverdiende vakantie in het zonnige zuiden. Maar... wie past er dan op je huis? En ben je wel goed voorbereid op inbraakpogingen? In deze blog lees je alles over inbraakpreventie en geven we je 5 bruikbare tips waarmee je direct aan de slag kunt. Kun jij onbezorgd op vakantie!

1. Doen alsof je thuis bent

Door te doen alsof er iemand thuis is hou je inbrekers weg. Je wekt de illusie dat er iemand thuis is door bijvoorbeeld 's avonds licht te laten branden. Dit kun je doen met behulp van een schakelklok. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon de buurvrouw vragen, kan ze meteen je plantjes water geven! Vraag d'r ook meteen haar tweede auto bij jou op de oprit te parkeren, dan lijkt het net alsof er iemand thuis is. En als de buren toch worden ingeschakeld: vraag ze de gordijnen open te doen ‘s ochtends en te sluiten als het avond is.

2. Niet alles hoeft op Facebook

Natuurlijk is het leuk om op Facebook of andere sociale media te vertellen dat je drie weken op vakantie naar Spanje bent. Maar dat hoeft niet 'heel de wereld' te weten. Want wie weet ziet een inbreker jouw Facebook berichtje wel... Hetzelfde verhaal geldt voor je antwoordapparaat. Spreek geen boodschap in waaruit blijkt dat je op vakantie bent.

3. Zorg dat alles goed op slot zit

Bekijk de schuifpui, ramen, deuren en lichtkoepels eens goed. Zijn ze voorzien van speciale sloten of goedgekeurd hang- en sluitwerk? En is je bovenverdieping goed beveiligd? Inbrekers kunnen gemakkelijk een hogere verdieping bereiken door op een uitbouw of erker te klimmen.

4. Een inbraak alarmsysteem

Een huis bescherm je natuurlijk het best tegen inbraak met een alarmsysteem. Met de juiste inbraakbeveiliging kan worden gezorgd dat de inbrekers vroegtijdig worden gedetecteerd. Er zijn verschillende mogelijkheden bij inbraakbeveiliging: passieve infraroodmelders en bewakingscamera’s of geavanceerde terreindetectiesystemen.

5. Bewaar geen sleutels onder bloempotten

Een sleutel onder de deurmat of bloempot leggen is niet echt slim. Verstop nooit sleutels in je voor- of achtertuin. Wat je wel moet doen? Zorgen voor voldoende buitenverlichting. Door een lamp aan te sluiten op een bewegingsdetector gaat de lamp automatisch aan zodra er beweging wordt gedetecteerd. Ook handig als je zelf in het donker thuis komt!

Fijne vakantie!

Nog een kleine algemene tip: plaats geen dure televisies en andere apparatuur in het zicht. Begrijpelijk dat je de buren wilt laten weten dat je een nieuwe flatscreen hebt, maar ook inbrekers hebben dit zo in de gaten! Bereid je goed voor met deze inbraakpreventie tips en geniet van een onbezorgde vakantie deze zomer!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten