4x Voordelen van een sedumdak!
Duurzaam

4x Voordelen van een sedumdak!

Ben jij op zoek naar een dakbedekking die goed is voor het milieu? Dan is een sedumdak een prima oplossing! Als je dit dak afmaakt met een paar zonnepanelen dan is het plaatje helemaal compleet. Sedumdaken of groendaken brengen meer leven in de woonwijk. Daarnaast isoleren ze goed en heb je er weinig onderhoud aan. Ben jij nog niet overtuigd? Wij zetten de voordelen voor je op een rij.  

Bespaar op energiekosten

Wist je dat een sedumdak ook erg goed werkt als isolatiemateriaal? De laag planten en wortels die op je dak liggen zijn een extra laag isolatie. Dit houdt warmte beter vast en zorgt er in de zomer voor dat je woning lekker koel blijft. 

Betere isolatie resulteert in meer dan alleen een prettige temperatuur. Door goed te isoleren bespaar je namelijk ook nog eens op je stookkosten en creëer je een kleinere ecologische voetafdruk. Dus wil jij geld besparen en er ook nog eens warmpjes bij zitten? Neem een sedumdak! Combineer jij een sedumdak met zonnepanelen, dan ga je zelfs geld verdienen met eigen energie die jij opwekt. 

Betere luchtkwaliteit voor iedereen

Het milieu is een belangrijk onderwerp om aandacht aan te besteden. Er worden steeds meer methodes en manieren verzonnen om bewuster met moeder natuur om te gaan. Een sedumdak is eigenlijk een extra groot luchtfilter recht boven je hoofd. De sedumplanten zorgen ervoor dat schadelijke stoffen zoals koolstofdioxide en stikstofoxiden uit de lucht gefilterd worden. Daar komt dan weer verse zuurstof voor in de plaats. Een sedumdak ziet er dus niet alleen mooi uit, je zorgt ook voor een betere leefomgeving. 

Filter en regenwaterbeheer

Nooit meer lekkages! Een sedumdak neemt het water op en dit verdampt geleidelijk. Heb jij er vaak last van dat de dakgoten het water niet weg kunnen werken? Deze problemen zijn per direct verholpen met een groendak. Zo lopen de straten niet meer vol en draag jij direct bij aan een duurzamer waterbeheer.  

Goed voor mens en dier

Er heerst al jaren een groot woningtekort. Om te voorkomen dat de natuur een te grote klap krijgt door al die gebouwde woningen, zorgen sedumdaken ervoor dat de biodiversiteit in de steden behouden blijft. Met een groen dak creëer je eigenlijk een soort mini-ecosysteem op je woning. Vogels, insecten en allerlei andere flora en fauna hebben profijt bij meer groen in de stad en een sedumdak is daar een uitstekende oplossing voor. Op deze manier wordt de natuur behouden en worden stadse gebieden weer een stuk groener. 

Meer weten over sedumdaken? 

Ben jij helemaal overtuigd en wil jij meer informatie over sedumdaken? De experts van Solar Sedum kunnen jou van alles vertellen over sedumdaken en wat daar allemaal bij komt kijken. Ben je geïnspireerd? Lees dan meer over hoe jij je woning duurzaam en milieuvriendelijker maakt. 


Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten