4x Tips voor meer privacy in je tuin
Tuinideeën

4x Tips voor meer privacy in je tuin

Wil jij deze zomer optimaal genieten van je tuin? Even helemaal tot rust komen en genieten van het mooie weer? Maar soms wil je gewoon even weg van nieuwsgierige blikken en volledige privacy ervaren. Geen zorgen, wij hebben dé oplossing voor je! 

In deze blog delen we 4 geweldige tips om jouw tuin te transformeren tot een oase van privacy, zonder hem volledig af te schermen. Benieuwd hoe je dit voor elkaar krijgt? Lees snel verder en ontdek hoe je deze zomer ongestoord kunt genieten van jouw eigen stukje paradijs in de tuin!

1. Beschutting met een schutting

De makkelijkste en meest voor de hand liggende oplossing is het plaatsen van hekwerk of een schutting. Dit zorgt direct voor meer privacy en er zijn meerdere manieren om dit resultaat te bereiken. 

Plaats bijvoorbeeld een dubbelstaafmat 656 en laat hier planten tegenaan groeien. Je hebt niet direct privacy, maar nadat de klimop er tegenaan groeit, heb je mooie groene beschutting als eindresultaat. Een schutting of hekwerk is een goede oplossing om meer privacy te krijgen.

2. Overkapping: geen glurende buren

Sommige huizen bevinden zich op de begane grond, maar hebben buren boven. Zelfs dan wil je ongestoord in je tuin kunnen zonnebaden zonder pottenkijkers. Een overkapping of veranda is de perfecte oplossing voor meer privacy in de tuin. Naast het creëren van privacy zorgt een overkapping ook voor meer schaduw in de tuin.

Overkappingen zijn er in verschillende soorten en maten. Je kunt kiezen voor een overkapping met een doek, een aluminium overkapping of een pergola. Het maakt niet uit welke stijl je tuin heeft, een overkapping past bij allerlei soorten tuinen.

3. Mooie waterelementen en meer privacy

Het overkomt iedereen wel eens. Je zit heerlijk ontspannen in je tuin en dan besluiten de kinderen van de buren om herrie te maken. Of je voelt je ongemakkelijk wanneer je een serieus gesprek hebt en de buren in de naastgelegen tuin horen alles. Gelukkig is er een oplossing.

Als je al een schutting hebt en de klimop het zicht van nieuwsgierige ogen blokkeert, dan is de volgende stap het toevoegen van een waterelement. Het geluid van kabbelend water overstemt het gesprek van de buren perfect. Bovendien zorgt het ervoor dat de buren niet meer kunnen meegenieten van jouw gesprekken. Niet alleen zorgt een waterelement voor meer privacy, het brengt ook veel rust met zich mee.

4. Groei je eigen beschutting

De snelste manier om veel privacy te krijgen is door meer groen in de tuin te planten. Het plaatsen van enkele bomen en struiken zorgt sneller voor privacy dan je denkt. Er zijn diverse soorten planten die geschikt zijn en ook nog eens makkelijk te onderhouden zijn. Coniferen zijn struiken die tot grote hoogtes groeien en perfect zijn als natuurlijke schutting. 

Als je wat meer kleur in de tuin wilt, zijn bloeiende struiken een uitstekende keuze. Grotere struiken zoals rododendrons zijn namelijk perfect als afscheiding en beschutting. Deze planten groeien snel en hebben niet veel verzorging nodig.

Meer tuintips?

Bij Woonblog weten we hoe belangrijk een mooie tuin is. Het is de plek waar je volledig kunt ontspannen en waar je heerlijk tot rust komt na een lange werkweek. Dus als je nog meer tuinideeën wilt om je tuin helemaal compleet te maken, bekijk dan onze blogs met ideeën voor de voortuin en achtertuin.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten