4x tips voor het onderhouden van je zonwering!
Wonen

4x tips voor het onderhouden van je zonwering!

Of je nu geniet van de warme zomerdagen of de gezelligheid van de herfst, zonwering speelt een belangrijke rol in het creëren van een comfortabele leefruimte. Of het nu gaat om rolluiken, markiezen, screens of luifels, zonwering heeft regelmatig onderhoud nodig om ervoor te zorgen dat ze efficiënt blijven werken en er op hun best uitzien. In dit artikel delen we een aantal tips om je zonwering te onderhouden.

1. Regelmatig reinigen 

Begin met een simpele, maar effectieve stap - namelijk regelmatig schoonmaken. Afhankelijk van het type zonwering dat je hebt, gebruik je een zachte borstel, stofdoek of een lichte stofzuiger om stof en vuil te verwijderen. 

Voor stoffen zonwering kun je zachte reinigingsmiddelen gebruiken om vlekken te verwijderen. Check je zonwering ook gelijk op schade. Zo voorkom je dat het verergert en de kosten oplopen. Controleer ook altijd even of de schade onder de garantie valt. 

TIP: Als er vlekken ontstaan, maak ze dan zo snel mogelijk schoon. Zo voorkom je dat ze intrekken en er niet meer uitgaan. 

2. Controleer de bedieningsmechanismen

Als de bedieningsmechanismen van je zonnescherm zoals katrollen, koorden heeft of elektrisch aangedreven is, zorg er dan voor dat deze soepel blijven werken. Smeer de bewegende delen indien nodig en zorg ervoor dat er geen vastzittende onderdelen zijn.

3. Bescherm tegen het weer

Als je je zonwering niet gebruikt, zoals tijdens de wintermaanden, is het belangrijk om deze te beschermen. Afhankelijk van het type zonwering, kun je deze inklappen, weghalen of afdekken met beschermende hoezen.

4. Controle & onderhoud

Een stevige bevestiging van je zonwering is van vitaal belang. Controleer regelmatig of de bevestigingspunten goed vastzitten en of er geen tekenen zijn van losraken. Daarnaast is het goed, als je zonwering elektrisch aangedreven is, om deze eens in de zoveel tijd te laten controleren. Op Zonweringfabriek vind je bovendien volop tips om je zonnescherm zelf te installeren en te onderhouden. 

Wooninspiratie op Woonblog

Ben je op zoek naar meer tips voor jouw woning of naar ideeën voor jouw interieur? Op Woonblog vind je volop woon- en tuininspiratie. We delen alles over de laatste trends op het gebied van wonen. Nieuwsgierig? Kijk gerust eens rond!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten