4x Tips voor het inrichten van je woonkamer
Woonideeën Woonkamer inspiratie

4x Tips voor het inrichten van je woonkamer

Is het tijd om je woonkamer een flinke make-over te geven? Wordt je huidige inrichting een beetje saai of kan de woonkamer wel wat meer karakter gebruiken? De woonkamer is min of meer het visitekaartje van de woning en je brengt hier waarschijnlijk de meeste tijd door.

Er zijn talloze manieren om de woonkamer gezellig te maken. Maar waar moet je precies beginnen? In deze blog worden 5 tips gegeven over hoe je jouw woonkamer de ultieme make-over kunt geven.

1. Durf meubels te combineren

Wist je dat het mogelijk is om verschillende stijlen en meubels met elkaar te combineren? Vintage meubelstukken passen uitstekend bij moderne meubels. Het mixen en matchen van diverse meubels leidt tot verrassende resultaten. Het is belangrijk om je niet te laten ontmoedigen als het niet in één keer lukt, vertrouw het proces. 

Het mooie aan het inrichten van de woonkamer is dat je meubels kunt verplaatsen als je niet tevreden bent. Het mixen van meubels is niet de enige optie. Overweeg ook het combineren van materialen, zoals hout met metaal of kies je toch voor betonkleuren? Beperk jezelf niet en laat je fantasie de vrije loop. Hierdoor krijgt de woonkamer een unieke uitstraling en creëer je iets wat echt bij jou past.

2. Breng kleur in huis

Ben je de standaard witte kleur van de muren zat? Overweeg om een muur een kleurtje te geven. Met een lik verf krijgt de woonkamer direct een geheel nieuwe uitstraling. Let er wel op dat je een kleur kiest die goed past bij de rest van je inrichting.

Als er al veel meubels met donkere kleuren staan, is het verstandig om de muren lichter te houden. Anders komt de ruimte namelijk kleiner over als de muren ook nog een donkere kleur hebben. Hiermee is het ook mogelijk een knusse en intieme sfeer te creëren.

Het schilderen van alle muren is een behoorlijke klus. Kies er bijvoorbeeld voor om slechts één muur in de woonkamer van kleur te voorzien. Kies een leuke accentkleur zoals olijfgroen, lichtblauw of grijze tint? Een gekleurde muur is de kers op de taart en maakt je woonkamer helemaal af.

3. Planten, planten en nog eens planten

Iedereen weet dat planten erg gezellig zijn en je woonkamer compleet maken. Let op! Je krijgt er wel een taak bij: je planten regelmatig water geven. Doe je dat niet, dan staan er meerdere dode planten in huis en moet je nieuwe kopen. Gelukkig is er een simpele oplossing: kunstplanten

Kunstplanten zijn ideaal voor plantenliefhebbers zonder groene vingers. Het is namelijk geen probleem als je deze planten vergeet water te geven. Bovendien hebben ze geen zonlicht nodig. Kunstplanten zijn erg onderhoudsvriendelijk, je hoeft ze namelijk alleen maar neer te zetten in een leuke pot. Weet je niet zeker of er geschikte kunstplanten voor jouw woonkamer zijn? Ze hebben hier planten in allerlei soorten en maten. Er zit vast iets tussen wat bij jou past. Waar wacht je nog op? Haal wat groen in huis en laat je woonkamer stralen.

4. Schoonheid zit in het detail

Natuurlijk is het belangrijk om alle noodzakelijke meubels in de woonkamer te hebben. Het is fijn om op een bank te zitten en daarbij een passende salontafel te hebben. Maar wat doe je als je alle essentiële elementen bij elkaar verzameld hebt?

Nu is het tijd voor het leukste gedeelte van het inrichten, namelijk het toevoegen van accessoires en details. Hiermee maak je de woonkamer pas echt jouw eigen plek. Hang bijvoorbeeld robuuste planken op of kies voor een prachtige vakkenkast van mango-hout. Deze zijn perfect om fotolijsten, boeken, planten of beeldjes op te zetten. 

Koop mooie kleurrijke kussens om op de bank te leggen. Een trendy lamp staat ook erg goed in de woonkamer, of hang een mooi kunstwerk op. Met andere woorden, er zijn genoeg opties om je woonkamer op een leuke manier aan te kleden. Neem de tijd en voeg accessoires toe wanneer je iets leuks vindt. Rome is ten slotte ook niet in één dag gebouwd. Succes!

Meer tips voor je interieur?

Wil jij na het lezen van deze blog nog meer tips voor je interieur? Bij Woonblog hebben wij nog veel meer artikelen over woontrends en inrichting. Ideaal om ideeën en inspiratie op te doen zodat jij van je huis echt een thuis maakt.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten