4x inspiratie voor een overkapping
Achtertuin ideeën

4x inspiratie voor een overkapping

Ben je op zoek naar een manier om jouw tuin helemaal compleet te maken? Een overkapping is het perfecte idee om iedere tuin helemaal af te maken. Zoek je naar een rustige uitstraling of functionaliteit? Er zijn genoeg ideeën en ontwerpen om uit te kiezen. Wij geven je 4 overkappingsideeën zodat jij de tuin van je dromen krijgt.

1. Pergola: Een tijdloze klassieker

Een populaire optie voor een overkapping is de pergola. Je bouwt deze overkapping met een constructie van houten palen. Het dak bestaat gedeeltelijk uit latten waardoor je schaduw krijgt. Pergola's hebben een natuurlijke uitstraling en zijn perfect voor het laten groeien van klimplanten, zoals druivenranken of rozen. Maak de overkapping helemaal af met sfeervolle verlichting, comfortabele tuinmeubelen en decoratieve elementen. Op deze manier zorg je voor een romantische en knusse buitenruimte.

2. Lamellen: een moderne oplossing

Een moderne oplossing voor een overkapping zijn lamellen. Lamellen zijn verstelbaar. Speel met de hoeveelheid zonneschijn en de ventilatie. Pas het aan je persoonlijke voorkeur aan.  De overkappen zijn van duurzaam aluminium en worden bediend met een afstandsbediening of app op je telefoon. Creëer makkelijk en snel de juiste sfeer met een Mirador overkapping. Wil je meer zonlicht of juist beschutting tegen de elementen? Bepaal het helemaal zelf.

3. Aluminium overkapping: Strak en modern

Op zoek naar een moderne uitstraling? Dan is een aluminium overkapping een uitstekende keuze. Deze hebben slanke profielen en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen. Aluminium is duurzaam, onderhoudsarm en biedt goede bescherming tegen zowel regen als zon. Combineer het met glazen wanden of schuifdeuren. Zo geniet je het hele jaar door van een comfortabele buitenruimte.

4. Zonnezeil: Flexibel en kleurrijk

Zoek je een optie die wat minder prijzig is? Dan is een zonnezeil een geweldige keuze. Zonnezeilen zijn van duurzaam textiel en hang je gemakkelijk op aan palen, muren of andere structuren. Bescherm jezelf tegen de zon en lichte regen. Speel met verschillende vormen en kleuren om een levendige en unieke ruimte te creëren. Zonnezeilen zijn erg flexibel en dat is een groot voordeel. Ze zijn namelijk makkelijk te verwijderen en op te bergen. Hierdoor heb je veel mogelijkheden en kun je variëren.

Meer tuininspiratie?

Wil jij nog meer ideeën om je tuin een make-over te geven? Lees dan een van onze andere artikelen over achtertuin ideeën. Zo krijg jij ook de tuin van je dromen waar al jouw vrienden jaloers op zijn.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten