Ontdek de 4 praktische voordelen van een waterontharder!
Woonideeën

Ontdek de 4 praktische voordelen van een waterontharder!

Hard water heeft stiekem een enorme impact op ons dagelijks leven. Het beïnvloedt niet alleen onze gezondheid, maar ook ons comfort, huishoudelijke taken en kost ons jaarlijks veel geld. Een waterontharder aanschaffen voor je huis kan een gamechanger zijn. Zo bespaart het tijd, energie en maak je minder kosten. Lees hier hoe de aanschaf van een waterontharder kostenbesparend kan zijn voor jou. 

Besparen op schoonmaakproducten

Het eerste voordeel dat veel mensen opvalt na de installatie van een waterontharder, is dat ze minder schoonmaakproducten nodig hebben. Zacht water laat geen kalkaanslag achter op kranen, douchekoppen, glaswerk en tegels. Dit betekent dat je minder de keuken en badkamer hoeft te schrobben! Ook hoef je nu minder geld uit te geven aan dure ontkalkings- en schoonmaakmiddelen. 

Daarnaast is het ook kosten- en tijdbesparend voor je huishoudelijke apparaten. Door het zachte water wordt je kleding schoner, voelt het zachter aan en hoef je minder wasmiddel te gebruiken. Ook werken vaatwassers effectiever, waardoor je borden en glazen sprankelend schoon worden met minder spoelmiddel. Dit betekent niet alleen tijdsbesparing in schoonmaken, maar ook energiebesparing.

Verlenging levensduur huishoudelijke apparaten 

Kalkaanslag kan veel schade aanrichten aan huishoudelijke apparaten zoals boilers, vaatwassers, wasmachines en koffiezetapparaten. Door de installatie van een waterontharder wordt de vorming van kalkaanslag sterk verminderd, wat de levensduur van deze apparaten aanzienlijk kan verlengen. Minder onderhoud en vervanging betekent flinke kostenbesparingen op de lange termijn. 

Haar- en huidverzorging 

Zacht water kan er ook voor zorgen dat veelvoorkomende huid- en haarproblemen verminderen, of zelfs opgelost worden. Doordat de waterontharder harde stoffen zoals calcium- en magnesiumionen uit het water haalt, wordt het water zachter en vriendelijker voor je huid en haar. Je zult merken dat je huid meer gehydrateerd blijft en minder gevoelig is voor irritaties, terwijl je haar zachter en glanzender wordt. 

Kostenbesparing op energie met waterontharders 

Je kunt ook besparen op je energierekening met een waterontharder. Kalkaanslag vermindert de efficiëntie van verwarmingselementen in apparaten zoals boilers en koffiezetapparaten. Het terugdringen van deze aanslag resulteert in een lager energieverbruik en dus een lagere energierekening voor jou!
Een waterontharder is een investering die niet alleen tijd en geld bespaart, maar ook voordelen biedt voor je gezondheid en welzijn. Je zult merken dat je minder schoonmaak inspanningen nodig hebt, dat je apparaten langer meegaan en dat je huid en haar gezonder aanvoelen. Daarnaast draagt het bij aan een efficiënter energieverbruik, wat resulteert in lagere energierekeningen.

Wil jij een nieuwe waterontharder aanschaffen? Er zijn verschillende soorten waterontharders waar je uit kan kiezen. Kies bij de mogelijkheden een optie die het beste bij jou en jouw huis aansluit. Een waterontharder installeren kan je zelf doen, of je kan op maat gemaakte installatie advies vragen. 


Ben je op zoek naar meer tips en tricks voor je woning? Kijk bij woonideeën voor meer wooninspiratie!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten