4 tips om je tuin klaar te maken voor een heerlijk ontspannen zomer!
Tuinideeën Wooninspiratie Achtertuin ideeën

4 tips om je tuin klaar te maken voor een heerlijk ontspannen zomer!

Na een lange werkdag nog even heerlijk ontspannen en tot rust komen in je eigen achtertuin. Die laatste zonnestralen nog meepakken onder het genot van een goed glas wijn. Dat voelt net als vakantie toch?! MaximaVida geeft je graag een aantal tips hoe je zo goed mogelijk kan genieten in je eigen tuin.

Zorg ervoor dat je tuin aan kant is

Wat voor je huis geldt, geldt ook voor je tuin. Een opgeruimde tuin is een opgeruimd hoofd en zorgt voor rust. Na een lange winter is het dan ook aan te raden om de tuin eens even goed schoon te maken. Het onkruid weghalen tussen de tegels en tussen de planten, een paar mooie nieuwe voorjaarsplanten erin en je tuin ziet er al weer heel anders uit!

En wat is de staat van je tuinmeubelen? Die kunnen ook vast wel een schoonmaak beurt gebruiken. Bijkomend voordeel van al dat werken in de tuin is dat de buitenlucht goed voor je is en zorgt voor ontspanning.

tuininspiratie

Wat helpt jou om te relaxen?

Heb je de hele tuin aan kant, dan kun je gaan nadenken over wat voor jou rustgevend werkt. Houd je van veel kleur en gezelligheid in de tuin? Of ben je meer van de rustige en natuurlijke kleuren. Wil je veel bloemen en planten of heb je het juist liever allemaal wat strakker? Of wat dacht je van een waterornament in je tuin? Voor sommige mensen is er niks rustgevender dan het geluid van kabbelend water.

tuininspiratie

Hoe kies je de juiste tuinmeubelen voor jouw relax moment?

Voor een goede borrel met vrienden en familie kun je het beste kiezen voor een stevige tuintafel met een paar goede comfortabele tuinstoelen. Maar om echt even lekker achterover te kunnen leunen zijn andere stoelen toch geschikter.

Een Adirondack loungestoel, met voetenbankje, leent zich hier perfect voor. Het model van de stoel zorgt er voor dat je echt lekker ontspannen achterover kan leunen. De leuningen zijn breed genoeg om het glas wijn op te zetten en je boek neer te leggen. De verscheidenheid in kleuren zorgt ervoor dat er zeker een stoel is die past bij jouw wensen.

tuininspiratie

Welk materiaal: hout of kunststof?

Bedenk van tevoren nog wel even welk materiaal bij jou past. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de Adirondack stoelen heb je 2 mogelijkheden, hout en kunststof. Hout is geschikt voor de echte houtliefhebber, die weet dat een houten product onderhoud nodig heeft. Ga je voor wat meer gemak? Dan is kunststof ideaal voor jou. Kunststof heeft als voordeel dat het weinig onderhoud nodig heeft en je dus nog vaker lekker achterover kan leunen! Laat die warme zomeravonden maar komen!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten