4 manieren om technologie toe te voegen aan je badkamer
Badkamer ideeën Wooninspiratie

4 manieren om technologie toe te voegen aan je badkamer

Wie houdt er niet van een badkamer met slimme innovaties? Tegenwoordig bepaalt technologie hoe je leeft en technologie wordt geavanceerder en producten worden met de dag beter. Het goede nieuws is dat de nieuwste hightech-gadgets voor de badkamer niet meer alleen zijn voorbehouden aan de mensen met de grootste portemonnee. Veel badkamer innovaties zijn een stuk goedkoper geworden en steeds meer bereikbaar voor de massa. Het integreren van de slimme badkamertechniek hoeft dus niet ontmoedigend te zijn. De badkamer van de toekomst ligt binnen handbereik en geven we je 4 tips om handige technologie aan je badkamer toe te voegen, zodat je weer helemaal bij de tijd bent!

1. Whirlpool

Door een whirlpool te installeren, wordt jouw badkamer eleganter en luxueuzer. Deze technologie-hack verandert jouw badkamer in een rustgevende spa. Als je ervan droomt om een spa te ervaren , gewoon in je eigen huis, kies dan voor een Whirlpool bubbelbad.

De voordelen van een bubbelbad gaan verder dan alleen luxe. Zo biedt de hydrotherapeutische werking ervan gezondheidsvoordelen. Het is fijn voor je spieren en dat draagt natuurlijk zeker bij aan je algehele welzijn. Bovendien is deze verwennerij niet langer een extravagante uitgave, je kunt nu een bubbelbad kopen voor een relatief lage prijs.

Het voordeel van een whirlpool is dat het niet te veel ruimte inneemt. Je hebt geen groot vloeroppervlak nodig en een complete badkamerrenovatie is simpelweg niet nodig. Zelfs in een relatief kleine badkamer kan je er één installeren.

2. Rimless toilet

Rimless of randloze toiletten lopen voor op traditionele toiletten op het enige gebied dat er echt toe doet: hygiëne. De reden is dat bij een standaard toilet de rand bijna onbereikbaar is. Hierdoor is het een rijke voedingsbodem voor ziektekiemen. In een randloos toilet is de rand echter weggelaten, waardoor je een hygiënischer toilet krijgt.

De meeste randloze toiletten gebruiken de techniek voor directe spoeling. Bij deze waterbesparende techniek wordt water door de hele kom gespoeld, waardoor de pan veel efficiënter wordt gereinigd dan bij een standaard toilet. Zo blijft jouw toilet na elke spoeling schoner.

3. Slimme spiegel met verlichting, stopcontact voor scheerapparaat en spiegelverwarming

Deze technologie-hack is echt een must-have voor de badkamer, omdat je hiermee afscheid kunt nemen van een slecht verlichte badkamer en een beslagen spiegel na een warme douche. De badkamerspiegel met verlichte omlijsting met LED-omranding, stopcontact voor scheerapparaat en spiegelverwarming oogt niet alleen erg mooi, het is ook nog eens erg praktisch. Je kunt deze eenvoudig te installeren spiegel zowel in liggende als staande stand ophangen.

Er zijn ook spiegels die voorzien zijn van een stopcontact. De oplaadaansluiting voor het scheerapparaat of je elektrische tandenborstel zit netjes verwerkt in de spiegel.

De spiegelverwarming voorkomt condens. Heb je last van condens op je spiegel na het douchen en heb je haast? Door middel van spiegelverwarming voorkom je condensvorming op je spiegel. Het is een simpele technologische verbetering van je spiegel, waarvan je veel plezier kunt hebben.

4. Bluetooth spiegel

Het belangrijkste kenmerk van dit slimme apparaat is natuurlijk de ingebouwde Bluetooth-luidspreker. Deze is nagenoeg onzichtbaar verwerkt in de spiegel en je kunt elk Bluetooth-apparaat aansluiten om naar jouw favoriete muziek luisteren. Zo kan je op een veilige manier muziek luisteren in jouw badkamer terwijl je een warm bad neemt.

Met deze 4 tips voeg je relatief eenvoudig nieuwe en vooral handige technologie toe aan jouw badkamer. Voor welke technische update ga jij?

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten