4 kleurtrends voor de slaapkamer

Kan jouw slaapkamer wel een nieuw kleurtje gebruiken? Wij geven je 4 kleurtrends voor het opfrissen van je slaapkamer. Want een nieuw kleurtje op de muur doet wonderen voor de uitstraling van je slaapkamer.

Welke kleur in de slaapkamer?

Welke kleuren passen het beste in de slaapkamer? Als je het aan ons vraagt zijn de mogelijkheden eindeloos! De slaapkamer is natuurlijk een ruimte waar je tot rust wil komen, toch betekent dit niet dat je niet voor uitgesproken kleuren kunt gaan. Wij nemen je mee in de laatste kleurtrends voor de slaapkamer!

1. Beautiful blue

Wist je dat blauw de perfecte kleur voor de slaapkamer is? Blauw is namelijk een rustgevende kleur! Daarnaast kun je er alle kanten mee op. Van denimblauw (denk aan dé trendkleur van vorig jaar: denim drift van Flexa), zeeblauw en petrol tot diep donkerblauw.

Bovendien is blauw op het moment super trendy. Vooral petrol blauw is ontzettend populair, gecombineerd met andere blauw en groentinten doe je helemaal mee aan de laatste trends.

Blauwe slaapkamer inspiratie

Kun je niet kiezen tussen de verschillende kleuren blauw? Hier bestaan handige hulpmiddelen voor, zoals de Flexa Kleurtester. Zo kun je makkelijk een proefje van de kleur op jouw muur rollen. Zo kun je verschillende kleuren beter vergelijken en krijg je een beter beeld van het eindresultaat. Daarnaast kun je de kleur op verschillende tijden van de dag met verschillende lichtinvallen in je slaapkamer bekijken.

2. Natuurlijk naturel

Met naturel kleuren sla je nooit de plank mis! Dat betekent niet dat naturel kleuren in de slaapkamer saai hoeven te zijn. Vooral niet wanneer je naturel tinten combineert met gekleurde accessoires en bijpassend beddengoed.

Natuurlijke kleuren die we nu veel in het interieur zien zijn: lichtroze (denk aan de trendkleur van 2018: Heart Wood) en zacht groen (bijvoorbeeld Early Dew). Maar je kunt natuurlijk ook voor echt naturel gaan met lichte aardetinten zoals beige, taupe en grijs.

Natuurlijk naturel kleurentrends

3. Deep & Dark

Ben jij klaar voor een zwoele slaapkamer? Donkere kleuren geven jouw slaapkamer een sexy look! Je moet er voor durven gaan, maar het eindresultaat zal geweldig zijn. Als je het aan ons vraagt is de perfecte donkere kleur voor in de slaapkamer donkergroen.

Onze favorieten: de diepe donkergroene kleur Full Jade en het exotische Exotic Emerald. Andere gewaagde donkere kleuren voor de slaapkamer zijn bordeaux rood, donker paars en zelfs zwart.

Durf je niet gelijk aan de slag te gaan met een donkere kleur in de slaapkamer? Gebruik dan de Flexa Visualizer App om je een betere voorstelling te kunnen maken van het eindresultaat. Met deze app kun je de kleur eerst live op je muur bekijken, zonder een proefje op je muur te hoeven maken. Ideaal voor donkere kleuren die lastig over te schilderen zijn!

dark green kleurtrend slaapkamer

4. Onweerstaanbaar Oker

Deze opvallende trend heb je misschien al wel voorbij zien komen: okergeel! Deze vrolijke kleur siert inmiddels menig interieur in Nederland.

Ook in de slaapkamer mag deze zonnige kleur niet ontbreken. Je kunt natuurlijk gaan voor een wandje okergeel, maar deze kleur is ook perfect als accentkleur. Denk aan okergeel beddengoed of leuke accessoires zoals kussentjes, kruiken, vazen en kaarsenhoudertjes. Je kunt natuurlijk ook je nachtkastjes of dressoir een likje verf geven om deze accentkleur in je slaapkamer te verwerken.

Kleurcombinaties in de slaapkamer

Welke kleurcombinaties passen in de slaapkamer? Je gebruikt natuurlijk meestal niet maar één kleur in je slaapkamer. Gelukkig zijn de bovenstaande kleurtrends ook perfect met elkaar te combineren in de slaapkamer! Een aantal leuke kleurcombinaties voor de slaapkamer zijn:

  • Donkergroen en zachtroze

  • Blauw of petrol en okergeel

  • Donkere combi: donkerblauw, petrol en donkergroen

  • Blauw en zachtroze

Kleurtrends slaapkamer roze

Eigenlijk zijn de mogelijkheden eindeloos met de vier bovenstaande kleurtrends. Okergeel en zachtroze zijn als accentkleur met bijna iedere kleur wel te combineren. Daarnaast gaan de kleurcombinaties in de slaapkamer natuurlijk verder dan alleen een likje verf op de muur. Trek het kleurenpalet door in de accessoires, het beddengoed en de gordijnen om een mooi geheel van je slaapkamer te maken!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Flexa.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten