Spelen met licht: 4 toffe ideeën
Woonideeën

Spelen met licht: 4 toffe ideeën

We staan er vaak niet bij stil, maar verlichting is enorm sfeerbepalend voor jouw ruimte. Een lamp meer of minder kan ontzettend veel verschil maken in de mate van knusheid van je woon- of slaapkamer. In dit artikel delen wij vier toffe ideeën om je huis zo sfeervol mogelijk te verlichten.

Trimless inbouwspots

Trimless spots worden de laatste jaren steeds populairder. Trimless inbouwspots hebben een stucframe en kunnen daardoor naadloos weggewerkt worden in een gipsen plafond. Je hebt geen lampenkap nodig. Trimless inbouwspots zijn een uitstekend idee als je een licht interieur hebt met een futuristische of industriële inrichting. Het is niet heel romantisch, maar wel heel stijlvol. Een uitstekend idee voor de hal of overloop bijvoorbeeld!

Lamp met app

Tegenwoordig zijn er heel veel lampen te koop die je kunt koppelen aan een app. Je kunt de lamp aan en uit zetten via de app, maar je kunt ook de dimfunctie regelen. Bovendien heb je vaak de mogelijkheid tot verschillende kleuren licht en andere toffe effecten. Ideaal voor in een tienerkamer of als toffe sfeermaker in de woonkamer. Je hoeft er overigens geen disco van te maken. Ze kunnen ook gewoon mooi branden.

Combineren

Het oogt ontzettend gezellig als je verschillende verlichtingsmogelijkheden met elkaar combineert. Als je een avondje knus op de bank zit is het heel leuk om niet het grote licht aan te doen, maar een scala aan kleinere lampjes te laten branden. Combineer een kamerlamp in de hoek met kleine bureaulampjes, spots aan de muur en kaarsjes voor een knus effect. Mix en match en kijk welke combinatie van lampjes op welke plek de fijnste sfeer geeft.

Lichtslingers

Lichtslingers zijn echt niet alleen leuk voor de kerst. Bij verschillende woonwinkels kun je leuke, sfeervolle lichtslingers kopen die je in de woon- of slaapkamer kan ophangen voor een knusse en romantische sfeer. De meeste lichtslingers werken op batterijen. Werkt prima, maar je moet wel consequent genoeg zijn en ze op tijd verwisselen. Een lichtslinger op netstroom is wat dat betreft een stuk praktischer. Sla een paar spijkers in de muur, hang de lichtslinger op (op een zolderkamer ziet dit er erg leuk uit in de nok) en klaar is Kees!

Licht speelt dus een cruciale rol in de sfeer bij jou in huis. Niet tevreden over de sfeer? Met licht kun je een hoop goedmaken. Laat je inspireren en maak met een paar leuke lampjes van jouw kille huis een knus paradijs!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten