3 Kenmerken van de landelijke Long Island woonstijl

Het landelijke interieur is ongekend populair in Nederland. En niet voor niets. Deze stijl is overal toepasbaar. Je hoeft hiervoor niet perse in een boerenhoeve of landhuis te wonen. Ook in een appartement of nieuwbouwhuis kun je met deze interieurstijl prima uit de voeten. Globaal zijn er twee stijlstromingen; de cottage stijl en de Long Island stijl.

De Long Island stijl is gebaseerd op de sfeer van de luxe strandhuizen in de Hamptons waar New York’s beaumonde de zomer doorbrengt. Deze stijl kun je heel eenvoudig thuis toepassen. In dit artikel zetten we de belangrijkste kenmerken van de Long Island Stijl voor je op een rijtje.

vakantiehuisKleuren en materialen

De Long Island stijl onderscheidt zich van de cottage stijl door de luchtige sfeer en open leefruimtes. Kenmerkend voor deze stijl zijn de strak gestucte wanden en lichte houten vloeren. Voor de wanden wordt voornamelijk gekozen voor wit en crèmekleurige tinten. Afgewisseld met vergrijsde pastels. Op de vloer zie je voornamelijk brede houten planken of natuursteen in lichte tinten. Door de basis zo luchtig mogelijk te houden creëer je direct openheid in je huis!

Meubels

De meubels in deze stijl zijn robuust en functioneel. Er wordt gebruikt gemaakt van vele natuurlijke materialen zoals riet, teakhout en linnen. Ook hier is het lichte kleurenpalet leidend. Door verschillende materialen en kleuren met elkaar te mixen ontstaat een luchtig effect. Fauteuils bekleed met linnen, grote rieten manden en teakhouten winkelkasten passen perfect in de Long Island stijl. Accessoires met nautische elementen maken het interieur vervolgens helemaal af.

meubelen

Raamdecoratie

Ook voor de raamdecoratie wordt voor luchtige materialen gekozen. Kenmerkend voor de Long Island stijl zijn shutters. Dit zijn binnenluiken met verstelbare houten lamellen waarmee je eenvoudig de lichtinval kan regelen. Shutters zijn verkrijgbaar in veel kleuren en hebben een luxe uitstraling. Rond raam of openslaande deuren? Dit is geen probleem. Het grote voordeel van deze raambekleding is dat je kunt kiezen voor shutters op maat. Shutters zijn werkelijk voor ieder raam mogelijk.

Nu ben je helemaal op de hoogte van de Long Island stijl. Meer inspiratie opdoen over de landelijke woonstijl? Lees dan ook ons artikel over de landelijke woonkamer!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten