Vakantietijd: 5 tips om je woning te beveiligen tegen inbraken
Wonen Klussen

Vakantietijd: 5 tips om je woning te beveiligen tegen inbraken

Veel Nederlanders trekken er in de zomer op uit, op zoek naar de zon en ontspanning om bij te komen van een jaar hard werken of studeren. Waar ga jij deze zomer heen? Populaire bestemmingen tijdens de zomervakantie zijn Frankrijk, Spanje en Italië. Ook In Nederland zelf kan het echter prima vertoeven zijn! Tijdens de zomervakantie is het ook voor inbrekers een goede tijd, omdat veel woningen makkelijke doelwitten voor inbrekers worden. Wij spraken voor dit artikel met een slotenmaker uit Amsterdam, die ons 5 handige tips gaf over het beveiligen van woningen voor de vakantieperiode.

Tip 1: Plaats geen vakantiefoto’s op sociale media

Inbrekers kijken tijdens de vakantieperiode vooral op social media, om te bepalen welke woningen leeg zijn. Veel Nederlanders plaatsen vakantiefoto’s direct op social media, met alle gevolgen van dien. Zeker wanneer je een openbaar profiel hebt is het eenvoudig te achterhalen of je wel of niet in je woning aanwezig bent.

Tip 2: Zorg voor goede sloten

Je kunt de kans op een inbraak verkleinen door te zorgen voor goede sloten op ramen en deuren. Op deuren kun je het beste kiezen voor zogenaamde cilindersloten, terwijl men op ramen vaak gebruik maakt van bijzetsloten. Een slotenmaker kan je helpen bij het plaatsen van nieuwe sloten, zodat je ervan verzekerd bent dat deze op een correcte wijze geïnstalleerd worden.

Tip 3: Meld niet dat je op vakantie bent

Naast het plaatsen van vakantiefoto’s delen veel mensen vooraf met hun vrienden dat ze tijdelijk op vakantie zijn. Ook nu geldt dat je dit beter niet kunt doen als je een openbaar profiel heeft op sociale media. Hierbij zien niet alleen je vrienden en familie dat je met vakantie bent, maar ook ongewenste bezoekers!

Tip 4: Installeer anti-inbraakstrips en –kerntrekcilinders

Inbrekers proberen een deur doorgaans met veel geweld open te breken. Door anti-inbraakstrips en –kerntrekcilinders te laten plaatsen maak je het inbrekers zo moeilijk mogelijk. Je kunt anti-inbraakstrips en –kerntrekcilinders zelf plaatsen. Daar moet je wel vrij handig voor zijn. Weet je niet precies hoe dit werkt of doe je dit liever niet zelf? Dan kun je hulp vragen aan een slotenmaker, die kan dit vaak snel oplossen. Als de slotenmaker dan langs komt kan hij je misschien nog wel meer advies geven over de beveiliging van je huis, hij is immers de specialist!

Tip 5: Kies voor een alarminstallatie in huis

Naast een anti-kerntrekcilinder en een –inbraakstrip kun je ook kiezen voor verschillende andere beveiligingscomponenten. Kies bijvoorbeeld voor een alarminstallatie in huis, waar je verschillende elementen op aan kunt sluiten. Denk aan een bewegingssensor of zogenaamde magneetcontacten. Met een alarminstallatie schrik je inbrekers af en kun je omwonenden waarschuwen.

Jij wil je toch ook geen zorgen hoeven maken tijdens je vakantie? Pas dan deze tips toe en ga met een gerust hart op reis.

Heb je zelf nog tips? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten