Tips voor een landelijke inrichting

Veel mensen zijn fan van een landelijke inrichting. En dat is eigenlijk helemaal niet zo gek, want een landelijk interieur is knus, gezellig en heeft een warme uitstraling. Maar hoe creëer je nou eigenlijk die landelijke uitstraling in je interieur? Met onze tips maak je een landelijk paradijsje van je woning!

Laten we beginnen bij de basis van een landelijke inrichting: het kleurenpalet. Het kleurgebruik in een landelijk interieur is altijd rustig en bestaat vaak uit natuurlijke tinten. Denk hierbij aan aardetinten, grijs en blauw. Houd je van fris dan ga je voor witte muren en gebruik je vooral kleur in de accessoires en meubels. Wil je graag iets gedurfder ga dan voor grijs, taupe of een kleiachtige tint die ergens tussen bruin en grijs inhangt.

Natuurlijke materialen in een landelijk interieur

De volgende stap is het gebruiken van natuurlijke materialen in je landelijke interieur. Denk hierbij aan veel hout, zowel op de vloer als voor je meubels. Daarnaast passen beton en staal ook goed bij een landelijk interieur. Natuurlijk wil je ook een beetje comfort in je woning. Ga daarom voor een lekkere grote stoffen bank of een paar mooie fauteuils.

Kies voor stoere en robuuste meubels om het landelijke gevoel in je woning te versterken. Denk aan een grote houten eetkamertafel met stoere kasteelpoten. Of een mooie vitrinekast in je woon- of eetkamer. Het perfecte landelijke interieur is een mix van robuuste meubels met rijke materialen en accessoires om zo een luxe en stijlvolle sfeer te creëren.

Landelijke woonkamer

Woonaccessoires voor de landelijke inrichting

Als de basis van je landelijke inrichting af is, is het tijd om het af te maken met woonaccessoires. Woonaccessoires zijn een belangrijk onderdeel van een landelijk interieur waarmee je sfeer in je inrichting brengt. Betonnen kruiken en kandelaren passen perfect in een landelijk interieur. Of wat dacht je van een mooie tafellamp met een betonnen voet. Maak het af met een mooie vaas met takken, lantaarns, kaarsen, zachte kussens op de bank en een hertengewei of krans aan de muur.

Interieur

Landelijke slaapkamer

De bovenstaande tips zijn toepasselijk in alle kamers van je woning, maar hoe creëer je nou specifiek een landelijke slaapkamer? Houd de basis neutraal en gebruik natuurlijke materialen. Ga voor een groot bed om de comfortabele landelijke uitstraling te benadrukken. Een bed met een mooi gestoffeerd hoofdbord is hier perfect voor. Kies voor mooi beddengoed en natuurlijke tinten en gebruik meerdere kussens en een mooie sprei voor een luxe uitstraling.

Met houten nachtkastjes, nachtlampjes met een landelijke uitstraling en mooie gordijnen maak je je landelijke slaapkamer helemaal af. Kies voor gordijnen mooie lichte en luchtige gordijnen als je een frisse landelijke uitstraling wil en voor zwaardere gordijnen van een luxe stof als je meer van donker en luxe landelijk houdt.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten