Poster collage maken: tips en tricks!
Wooninspiratie

Poster collage maken: tips en tricks!

Het creëren van een poster collage is dé ideale manier om meer sfeer toe te voegen in een ruimte en jouw interieur een nieuw leven in te blazen. Het is tegenwoordig echt een trend en je ziet het dan ook steeds vaker voorbij komen: prachtig gedecoreerde wanden met posters die perfect bij elkaar matchen. In deze blog lees je hoe je zo’n poster collage creëert!

Stap 1: Kies een ruimte voor je poster collage

De eerste belangrijke stap voor het maken van een poster collage is het kiezen van de ruimte. De woonkamer en slaapkamer zijn geliefde plekken voor een poster collage, maar ook de hal of keuken zijn echt een toffe overweging! Heb je een ruimte gekozen, dan kun je een plek kiezen voor jouw poster collage. De opties zijn hierin eindeloos! Denk aan boven het bed, de bank, de dressoir of rondom de televisie. Waar je de poster collage ook wilt creëren, het meest belangrijke is dat je een plek zoekt waar voldoende ruimte is en waar de posters er echt uitspringen. Maak er een echte eyecatcher van!

woonkamerinspiratie

Stap 2: Maak een compositie

Dan komen we bij de volgende stap van het creëren van een poster collage: het maken van een compositie. Hierbij kun je jouw creativiteit testen en spelen met verschillende variaties! Zo kun je een poster collage creëren met veel of weinig posters, verticale en horizontale posters en spelen met de formaten van de posters. Wij hebben een aantal composities op een rijtje gezet:

Lijn formatie

Je kunt kiezen voor een lijn formatie waarbij alle posters in een rechte lijn hangen. Deze opstelling is perfect in een woonkamer boven de bank of in een lange gang. Zo kun je twee grotere of meerdere kleinere posters naast elkaar hangen. Dit ligt maar net aan de ruimte die jij hebt voor de poster collage!

Zig-Zag formatie

Het woord zegt het eigenlijk al, hang de posters in een zigzaggende formatie op! Je hangt de ene poster wat hoger van het midden af en de volgende wat lager van het midden af. Zo creëer je een hoog-laag effect. Deze formatie zorgt voor een speels effect in jouw interieur.

Mozaïek formatie

In een mozaïek formatie kun je posters mixen & matchen met verschillende lijstjes en designs. Een compositie maken in deze formatie is echter niet altijd even makkelijk. Experimenteer daarom met bijvoorbeeld papier of karton, of teken het uit: zo heb je gelijk een idee hoe het eruit komt te zien aan jouw wand!

Stap 3: Kies jouw favoriete posters

De laatste en leukste stap van dit proces: het uitkiezen van de posters! Ook hierin ben je volledig vrij in jouw keuzes, maar besef wel dat een poster collage het mooist tot zijn recht komt wanneer de stijl en de kleuren van de posters met elkaar matchen. Voorkom daarnaast dat jouw poster collage vloekt met de rest van de kleuren in de ruimte: een kleurrijke poster collage is bijvoorbeeld super tof, maar is nog toffer wanneer dit mooi overeenkomt met de rest van het interieur. De gedachte achter een poster collage is namelijk dat alle posters één geheel vormen.

Benieuwd naar de mogelijkheden en op zoek naar inspiratie? Bij Walljar hebben we veel verschillende collecties van abstract en line-art tot aan fotokunst en typografie en nog veel meer. Daarnaast kun je veel voorbeelden van poster collages vinden en de mooiste fotowanden shoppen! Ontdek de collecties van Walljar nu!

posters

4 handige tips voor het creëren van jouw poster collage

Tip 1: Zorg voor afwisseling

Wissel grote posters af met kleine posters en kies voor een mix van horizontale en verticale lijstjes. Dit zorgt voor een speels effect en brengt jouw poster collage echt tot leven!

Tip 2: Houd de afstand tussen de lijsten gelijk

Zorg bij het creëren van jouw poster collage dat de afstand tussen de lijsten even groot is. Hierdoor hangt jouw poster collage strak en netjes aan de wand, dus neem deze tip zeker mee tijdens het bedenken van de compositie van jouw poster collage!

Tip 3: Hang het niet te vol

Hang je wanden niet te vol! Heb je kale wanden, dan is een poster collage een fantastische oplossing. Maar soms hangt er al het een en ander aan de wand, waardoor het net wat te vol kan ogen. Dit kan voor een onrustige sfeer zorgen, dus bedenk eerst goed op welke manier de poster collage het mooist naar voren komt in de ruimte.

Tip 4: Kies posters en lijsten in dezelfde stijl

Om een mooi geheel te creëren kun je het beste posters uitkiezen in dezelfde categorie of kleurenpalet. Zo kun je de stijl en kleuren matchen met de rest van je interieur. Heb jij een strak en clean interieur, dan is het misschien leuk wat kleur toe te voegen. Maar is jouw interieur al erg kleurrijk? Dan kan een zwart-wit poster collage erg mooi staan.

Daarnaast zijn de lijsten ook belangrijk in een poster collage. Wanneer je allemaal verschillende lijstjes uitkiest kan de poster collage rommelig ogen. Kies daarom voor lijstjes in hetzelfde materiaal en kleur om jouw ideale poster collage te maken!

muurdecoratie

Shop nu jouw poster collage met 15% korting!

Overweeg jij een poster collage voor bij jou thuis? Met de kortingscode WOONBLOG15 shop je nu de mooiste posters met 15% korting op de gehele collectie van Walljar. Ontdek het en stel jouw mooiste poster collage samen!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten