Kinderkamer ideeën voor tieners

Ben je op zoek naar leuke kinderkamer ideeën voor je tienerzoon of -dochter? Lees dan deze blogs vol tips en inspiratie. Weg met het poppenhuis, de racebaan en de knuffels. Maak plaats voor een loungeplek waar ze kunnen 'chillen' met vrienden en vergeet ook het bureau voor de studie niet.

Tienerkamer inrichten

Een tienkamer inrichten kan lastig zijn. Je zoon of dochter is niet meer je kleine meid of jochie, maar ook nog geen echte volwassenen. De slaapkamer van je tiener moet ruimte bieden waarin ze rustig kunnen studeren, waar ze hun spullen kwijt kunnen en waar ze goed kunnen slapen. Waar begin je? Maak samen met je zoon of dochter een plan voor de kinderkamer. Of zoals je het vanaf nu zal moeten noemen: tienerkamer. Wat wil hij of zij er per se in of juist uit?

kinderkamer

Kies voor een andere basis

Door te beginnen bij de basis van de slaapkamer kun je direct een heel ander effect creëren. Haal het behang van de muren, leg iets anders op de vloer en verander de gordijnen. Vaak is het helemaal niet nodig veel nieuwe meubelen te kopen. Maar staat er nog geen bureau? Dan wordt het nu echt tijd er een aan te schaffen. Studeren met een laptop op bed of beneden op de bank zorgt voor te veel afleiding. Natuurlijk moet hier ook een goede bureaustoel niet ontbreken.

kinderkamer

De aankleding

Wat kun je nog meer veranderen aan de slaapkamer? Kies voor een nieuw, minder kinderlijk dekbedovertrek. Dat doet wonderen voor de uitstraling van de tienerkamer. Ga samen op zoek naar mooie foto's of tekeningen om in te lijsten en aan de muur te hangen. Bijvoorbeeld van haar favoriete vakantiebestemming.

decoraties

Verrassing: nieuwe kamer

Wat je beter niet kunt doen, is zonder overleg de kamer van je zoon of dochter aanpassen. Want dat is immers zijn of haar domein. Jij zou het ook niet leuk vinden als ik in jouw spulletjes kwam rommelen. Toch? Ga dus in overleg en vraag wat ze van hun kamer willen maken. Ze vinden het vast heel leuk je te helpen met het klussen en uitzoeken van nieuwe spullen. Verras ze dus niet zomaar met een nieuwe tienerkamer maar maak er een leuk uitje van. Fijn, wat quality time met je kleine... voor je het weet zijn ze het huis uit!

decoraties

Hoe pak jij dit aan? We horen het graag in de comments.

Meer slaapkamer ideeën?

Ben je op zoek naar meer slaapkamer ideeën? Bekijk dan eens de artikelen: De winterdagen komen eraan: creëer een sfeervolle slaapkamer! en Zo richt je een stoere jongenskamer in!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten