Inrichting woonkamer: 5 toffe ideeën
Wonen Woonkamer inspiratie Wooninspiratie

Inrichting woonkamer: 5 toffe ideeën

Vind jij het leuk om veel bezig te zijn met de inrichting van jouw woonkamer? Echte interieurjunkies zijn constant bezig met het vernieuwen van hun interieur, op grote en kleine schaal. Nieuwe accessoires of meubels in jouw interieur geven al snel een frisse look aan jouw woning, hoe leuk is dat? Wij hebben daarom 5 toffe ideeën op een rijtje gezet die je kunnen helpen bij de inrichting van jouw woonkamer.

1. Inrichting woonkamer: de stalen deur

De stalen deur is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het woonbeeld en dat is niet voor niets. De stoere look van deze deur kun je in vrijwel ieder interieur plaatsen. De stalen deur ziet er niet alleen heel gaaf uit, hij is ook nog eens erg functioneel. Zo kun je de deur bijvoorbeeld gebruiken als roomdivider als je even wat rust wil in de eetkamer.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Joyce (@joycedejong155) op 8 Mei 2019 om 12:00 (PDT)

2. Behang is weer terug van weggeweest

Inrichting woonkamer: ga voor behang. Vroeger zagen we veel behang in het interieur, echter was het behang jaren geleden vaak saai en dof. Tegenwoordig heb je talloze soorten behang die hip, kleurrijk en sfeervol zijn. Behang kan een ruimte een extra touch geven, waardoor de kamer een gezellige uitstraling krijgt.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Aan de wand (@aandewandpuntcom) op 22 Nov 2017 om 10:31 (PST)

3. Creëer een eyecatcher in huis

Hoe gaaf is het om een object/meubel in de woonkamer te hebben die direct de aandacht trekt? Vooral in grotere ruimtes, zoals ineen grote woonkamer, komt een eyecatcher goed tot zijn recht. Ga bijvoorbeeld voor een kleurrijke bank in de woonkamer, zoals koninklijk blauwe bank in een velvet stof. Het is wel belangrijk dat je de meubels en accessoires rondom de eyecatcher rustig houdt, anders kan het al snel te druk worden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door The Art of Living Online (@theartofliving.online) op 26 Jun 2019 om 12:01 (PDT)

4. Inrichting woonkamer: ga voor lichte kleuren

Tussen alle zomertrends van 2019 zien we veel lichte kleuren terugkomen in het interieur, en dat is niet voor niets. Lichte, kleurrijke meubels/accessoires/wanden doen veel met je gevoel. Wij mensen worden namelijk heel blij van een kleurrijke omgeving, net als in de natuur.

Combineer natuurlijke tinten zoals beige, aardetinten, wit en grijs met pasteltinten. Schilder de langste wand in de woonkamer bijvoorbeeld pastel roze en zet hier een zandkleurige bank tegenaan. Deze kleuren gaan heel mooi samen, waardoor er veel rust in de ruimte ontstaat.

Het nadeel van lichte meubels is dat ze snel vies worden. Denk hierover na bij de keuze voor het materiaal en de kleur. Wanneer je bijvoorbeeld een leren, zandkleurige bank koopt is dit makkelijker te onderhouden dan een stoffen, zandkleurige bank. Wanneer je kinderen en/of dieren in huis hebt, moet je hier altijd rekening mee houden. Ook is een goede inboedelverzekering is altijd aan te raden, mocht er bijvoorbeeld schade ontstaan.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Unique Vintage Rugs (@hipsterlabnl) op 30 Mei 2019 om 5:32 (PDT)

5. Een vloerkleed in de woonkamer

Een vloerkleed in de woonkamer geeft veel sfeer mee aan de ruimte. Een vloerkleed kan de meubels en accessoires in een ruimte mooi samenvoegen waardoor er een geheel ontstaat in de woonkamer. Je kunt kiezen voor een rustig kleed, of je gaat juist voor een heel opvallend kleed. Het vloerkleed kan ook de eyecatcher zijn in jouw huis.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door P&R Trading BV (@sachasanthagens) op 13 Jun 2017 om 2:18 (PDT)

Inrichting woonkamer: meer tips en ideeën

Ben je op zoek naar meer wooninspiratie? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: Tuinfeest geven: 3x tips voor een knalfeest, 3x Interieur inspiratie voor een kleine ruimte, Kleurrijke badkamer: 4x inspiratie en 4x soorten huizen: interieur & exterieur

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten