Het inrichten van een industrieel interieur: 5x inspiratie!
Woonkamer inspiratie Woonideeën Industrieel interieur

Het inrichten van een industrieel interieur: 5x inspiratie!

De industriële woonstijl domineert al een aantal jaar de interieurwereld. Een combinatie van robuuste en natuurlijke materialen zorgt voor de geliefde look die we terugvinden in deze interieurstijl. Het is belangrijk om de verschillende meubels met industrieel design lekker op elkaar af te laten stemmen. Zo krijg je een eenheid in het interieur waardoor het industrieel ademt! Maar hoe kun je dat het beste doen? In deze blog geef ik je 5 tips voor het inrichten van de woonkamer!

#1 Begin bij de basis

De basis zijn de meubels die je nodig hebt om comfortabel te wonen. Dit kan natuurlijk voor iedereen anders zijn, maar voor mij omvat de basis de volgende elementen. Richt een gezellige woonkamer in met een stoere bank. Dit kan een model zijn van (eco-)leer in de kleuren cognac, olijfgroen of antraciet. Natuurlijk zijn andere kleuren ook heel goed mogelijk! Leer is een materiaal dat we veel terugvinden binnen een industrieel interieur. Ook hier zijn natuurlijk andere materialen mogelijk.

Naast een bank mag eigenlijk een salontafel ook niet ontbreken. Hier heb je de ruimte om spullen op neer te zetten, zoals bijvoorbeeld je glas met drinken. Zo hoef je deze niet op de vloer neer te zetten. Dit is natuurlijk wel zo handig!

industrieel industrieel

#2 Vergeet de fauteuils ook niet

Wanneer de basis staat, kan deze worden aangevuld met andere meubels. Ondanks dat de industriële stijl zich kenmerkt door de stoere uitstraling, mogen zachte fauteuils niet ontbreken! Hier kun je heerlijk op neerploffen. Of juist jezelf even terugtrekken met een goed boek. Het fijne van een fauteuil is dat deze vaak makkelijk te verplaatsen is. Hierdoor kun je hem op verschillende plekken neerzetten in het huishouden!

Met een zachte fauteuil bedoel ik natuurlijk niet dat de uitstraling van de fauteuil zacht is. Deze mag juist lekker stoer en robuust om te matchen bij het industriële interieur! Met een zachte fauteuil bedoel ik natuurlijk gewoon het zitcomfort. Dit kan heerlijk zacht zijn, zodat je comfortabel zit. Ook niet geheel onbelangrijk!

industrieel interieur Industrieel interieur

#3 Vul aan met lampen

Je wil natuurlijk voorkomen dat het enorm donker wordt in het interieur. Helemaal tijdens de donkere winterdagen mag een sfeervolle verlichting niet ontbreken. Kies dan ook een aantal lampen dat past bij de meubels die al staan in het interieur. Wel is het belangrijk om op te letten welke materialen je kiest voor de lampen. Wil je voor een volledige verspreiding van het licht gaan? Kies dan voor een lamp waar de lichtbron volledig te zien is, door bijvoorbeeld open lampenkappen.

Wanneer je gaat voor een minder volle verspreiding van het licht en wat meer kijkt naar een sfeervolle verspreiding, kun je kiezen voor halfopen kappen. Deze blokkeren het licht een beetje, maar zorgen er toch nog voor dat er voldoende licht verspreid wordt! Een andere optie voor een sfeervolle verspreiding, is het plaatsen van een dimmer. Dit zorgt ervoor dat je zelf de lichtsterkte kunt bepalen!

Industrieel interieur Industrieel interieur

#4 Extra opbergruimte?

Om het netjes te laten ogen in het huishouden, zijn kasten een onmisbare toevoeging in het interieur. Daarnaast zijn het natuurlijk ook erg grote meubels. Hierdoor zijn ze ook enorm sfeerbepalend! Wanneer je dus bezig bent met het inrichten van je industriële interieur, is het goed om te bepalen van welk materiaal je je kasten wil hebben. Ga bijvoorbeeld voor een industriële kast helemaal gemaakt van hout, in combinatie met een aantal metalen elementen.

Of kies juist voor een kast van volledig metaal. Wanneer deze zwart gepoedercoat is, krijg je een stoere uitstraling. Met de juiste accessoires kun je het natuurlijk gewoon heel gezellig inrichten. Benieuwd naar de kastentrends voor 2022 zodat je je kasten hierop aan kunt passen? Lees dan eens dit artikel! Zo kun je kiezen uit een kast die je mooi vindt, maar ook nog eens goed past bij de interieurtrends die komen gaan!

#5 Maak het af met accessoires

Naast meubels moet het natuurlijk ook nog gewoon gezellig zijn in het interieur. Je wil namelijk gewoon gezellig kunnen zitten zodat je huis als een thuis aanvoelt! In combinatie met de meubels kun je er toch nog een gezellige boel van maken. Ga bijvoorbeeld voor bijpassende kussentjes, gemaakt van leer. Kies voor wandbekleding als posters in de kleurtinten die je door wil voeren in het interieur. Zo zorg je voor een sfeervolle gezelligheid.

Meer woonkamer inspiratie?

Ben je op zoek naar meer woonkamer inspiratie? Blader dan gerust eens door deze pagina’s over lees een van de onderstaande artikelen. Ook als je op zoek bent naar tuin ideeën of algemenere interieur inspiratie, ben je bij Woonblog op de juiste plek. Laat je inspireren!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten