De piano: een meubelstuk met karakter

“Het oog wil ook wat!” Dat wordt vaak door klanten gezegd die een piano willen kopen. Een perfect afgewerkte piano is een sfeervolle aanvulling in je woning. Een piano of vleugel wordt bijna altijd aan een bestaand interieur toegevoegd. Bekende pianodesigners, zoals de Zwitser Lothar Thomma houden nadrukkelijk rekening met dit gegeven. De meeste moderne piano’s zijn redelijk strak qua design. Dit design past zowel in een klassiek als in een hyper modern interieur.

De invloed van meubelstijlen op piano’s

Vroeger waren er meer verschillende meubelstijlen dan tegenwoordig. Heel bekende meubelstijlen uit het verleden zijn Jugendstil en Art Nouveau (1893 – 1920) of het latere Art Deco (1920 – 1939). De muziekinstrumenten uit die tijd werden rijkelijk versierd met intarsia (inlegwerk van houtsoorten met verschillende kleuren), profielstijlen, kaarsenhouders en messing beslag. De stijl van het pianomeubel moest helemaal voldoen aan de toen geldende meubelstijl. Een knap staaltje meubelmakerkunst.

Laatste trends

De laatste trend op het gebied van pianostijlen zijn de hoogglans witte en hoogglans zwarte piano’s. Deze instrumenten zijn vaak uitgevoerd met verchroomde scharnieren en pedalen in plaats van de traditionele messing onderdelen. De verchroomde onderdelen geven de piano een veel modernere uitstraling. Een piano is niet alleen een fantastisch muziekinstrument maar tevens een schitterend en sfeervol meubelstuk. Absoluut een sieraad in je huiskamer.

Een vleugel, een instrument en een meubel met bijzonder veel uitstraling

Een vleugel is een opzichzelfstaand meubel met een geheel eigen sfeer en karakter. Dit bijzondere instrument geeft iedere ruimte een chique uitstraling. Een vleugel is een opvallend en uniek meubelstuk. Een juweel in ieders interieur.

Vleugels in verschillende afmetingen

Vleugels zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes. De lengte van de vleugel bepaalt in grote mate het klankkarakter en het volume van het instrument. In de kleinere huiskamer worden vaak baby-vleugels geplaatst. In een grotere huiskamer komt een langere vleugel beter tot zijn recht.

Pianobouwers

Piano- en vleugelproducenten besteden veel aandacht aan het design en aan de afwerking van hun instrumenten. De laatste decennia zijn er veel samenwerkingsverbanden ontstaan tussen Europese, Japanse en Chinese pianobouwers. Dit heeft geresulteerd in onder andere de bouw van hypermoderne piano- en vleugelfabrieken. Vooral de volledig geautomatiseerde spuitinrichtingen zorgen voor een meer dan perfect afwerkingsniveau.

Piano merken

Klassieke piano merken, zoals C. Bechstein, Steinway & Sons, Grotrian Steinweg en Yamaha treft men ook regelmatig gerestaureerd aan. Acustica in Breda is gespecialiseerd in het restaureren van deze bijzondere vleugels en piano’s. Acustica heeft ook een ruim assortiment moderne vleugels. Als je op zoek bent naar een piano of vleugel, breng dan vrijblijvend een bezoek aan Acustica piano’s & vleugels, Korte Huifakkerstraat 2 in Breda.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten