De perfecte salontafel

Tja, is er eigenlijk wel een goed antwoord als we het over de perfecte salontafel gaan hebben? Dat denk ik dus niet. Het is namelijk een heel persoonlijk dingetje. Eigenlijk álles in je interieur is persoonlijk en je moet vooral lekker doen wat je zelf wilt en waar je blij van wordt! Ik kan je wel een paar tipjes geven over de verschillende mogelijkheden. Want die zijn er hoor, geloof me.

Twee of meerdere dezelfde tafeltjes

In plaats van één grotere salontafel kun je ook kiezen voor twee dezelfde kleine salontafeltjes. Als je maar één klein tafeltje neerzet kan dat heel iellig en lullig overkomen maar twee naast elkaar vergroten het totaal. Ze werken als het ware als één salontafel. Er zijn genoeg opties om dit uit te voeren, denk bijvoorbeeld aan twee oude kisten naast elkaar, twee boomstammen (zijn dan niet 100% hetzelfde) of gewoon twee dezelfde bijzettafeltjes.

Twee of meerdere verschillende tafeltjes

Deze optie zie je tegenwoordig erg vaak voorbij komen. Ik moet zeggen dat ik hier wel blij van word want ik twijfel nog een beetje of dit in mijn eigen stijltje past. Het is toch een beetje ‘strak’ en Nordic achtig voor mijn gevoel en ik vind het bij andere echt heel leuk staan maar of het in mijn eigen plaatje past moet ik nog even over nadenken. Bij deze optie combineer je verschillende bijzettafeltjes met verschillende hoogtes en kleuren met elkaar. Het voordeel is dat je makkelijk één element eruit haalt en ‘even’ kunt verplaatsen of vervangen voor een ander tafeltje waardoor je weer een andere look en feel krijgt. Mocht je voor deze optie kiezen, zorg dan wel dat de rest van je interieur rust uitstraalt want anders krijg je een heel onrustig effect waar je geen blije vrouw van wordt. Probeer zoveel mogelijk kleuren terug te laten komen, bijvoorbeeld in de bank, accessoires, een vloerkleed of kussentjes.

Hocker met dienblad

Deze optie heb ik zelf in mijn heerlijke huisje. Een hocker van stof met van die robuuste knopen met daarop een dienblad van sloophout. Echt mega handig want je kunt er van alles op kwijt. Leuke onderzetters, een mooie stolp, kaarsjes, de afstandsbediening en een stapel boekjes. Je hebt ook hockers die je ‘open’ kunt maken en waar je losse spullen in kwijt kunt. Die zijn ook wel behoorlijk handig want dan heb je al die troep niet in het zicht en kun jij genieten van het moois op je salontafel.

Twee-laags salontafel

Dit is eigenlijk een van de standaard dingen die je in veel interieurs terug ziet komen. Ik vind dit vaak een ‘zonde’-optie omdat je zoooo vaak ziet dat men hier een mega rommel van maakt. Natuurlijk zijn ze handig omdat ze wat groter zijn en je meer ruimte op de tafel hebt maar als je geen kaas hebt gegeten van decoreren en/of styling kan je deze optie in mijn ogen beter overslaan. Vaak wordt het namelijk een ‘decoratie’ van bij elkaar geraapte spullen. Maar we zitten natuurlijk niet helemaal in het negatieve sfeertje, er zijn genoeg mensjes die wél goed kunnen decoreren en stylen dus dan kan dit erg leuk en mooi zijn. Pas alleen op dat je niet teveel spullentjes neerlegt en in elk geval een dichte kast ergens heb staan waar je je zooi kwijt kan zodat je salontafel een eyecatcher is.

Dit is een gastblog. Kijk voor meer inspiratieblogs op A-Musthave.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten