Het beste van twee werelden: duo rolgordijnen!
Wooninspiratie

Het beste van twee werelden: duo rolgordijnen!

Leuk, je bent toe aan nieuwe raamdecoratie of je gaat je raamdecoratie vervangen. De keuze is reuze en we snappen dat je op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer ziet. Toch wel belangrijk hè? Raamdecoratie. Het is een typische sfeermaker, dus je wilt natuurlijk de juiste keuze maken. Geen paniek, we gaan je helpen. In dit artikel lichten we één type raamdecoratie toe die ons hart heeft veroverd, namelijk… duo rolgordijnen!

Het beste van twee werelden

Stel je voor. Je hebt een rolgordijn en je vindt het prettig dat je het gordijn op elke gewenste hoogte eenvoudig kunt bedienen, maar je mist de doorkijk die een jaloezie biedt. Beide soorten raamdecoratie ophangen voor hetzelfde raam gaat niet en staat niet. Opeens heb je het: laten we het rolgordijn en de jaloezie combineren! En duo rolgordijnen zijn geboren. Duo rolgordijnen bevatten alle voordelen van jaloezieën én rolgordijnen. Het beste van twee werelden dus.

Stofbanen die afgewisseld worden met gaas

Hoe werken die duo rolgordijnen nu eigenlijk? De stof van een duo rolgordijn wordt elke baan afgewisseld met gaas. Een duo rolgordijn bestaat uit twee banen aan de voor- en achterkant waardoor je perfect privacy en lichtinval kunt creëren. Met de ketting aan de zijkant beweeg je de banen voor elkaar langs, waardoor je eenvoudig de banen kunt sluiten. Hierdoor heb je volle privacy en weer je de zon zo maximaal mogelijk. Beweeg je de banen verder of terug dan komt de lichtinval weer terug je kamer in.

Ontzettend veelzijdig en gemakkelijk schoon te houden

Duo rolgordijnen, ook wel roljaloezieën genoemd, zijn ontzettend veelzijdig en zijn geschikt voor de meeste ruimtes. Daarnaast heb je veel opties wat betreft kleuren. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor natuurlijke lichte kleuren zoals wit of beige om rust te creëren. Of ga juist voor een felle kleur als accentkleur om je interieur een kleurrijke boost te geven.

Een semi-transparante stof zorgt ervoor dat lichtinval doorgelaten wordt waardoor je duo rolgordijnen bijvoorbeeld een hele goede keuze zijn voor in de keuken. De stof is afneembaar (gebruik een droge doek of een klamme, niet vochtige, doek) en dus gemakkelijk schoon te houden. Opspattingsgevaar in de keuken? Dan trek je het duo rolgordijn zo omhoog. Het duo rolgordijn is tevens te verkrijgen in een verduisterende stof. Een verduisterend duo rolgordijn is daardoor ook geschikt voor in de slaapkamer.

Welke raamdecoratie heb je nu in je huis hangen?

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten