3 Soorten raamdecoraties voor in huis
Wonen Wooninspiratie Woonideeën

3 Soorten raamdecoraties voor in huis

Er zijn verschillende soorten raamdecoraties voor in huis. Raamdecoraties zijn zowel functioneel als sfeervol. Er zijn een aantal bekende raamdecoraties zoals bijvoorbeeld gordijnen. In deze blog kijken we naar drie andere raamdecoraties: schutters, jaloezieën en rolgordijnen.

Bij sommige woonstijlen passen bepaalde raamdecoraties exrtra mooi. Zo passen jalozieën goed in een romantisch interieur en rolgordijnen in een Scandinavische woninginrichting. Lees snel verder en ontdek welke raamdecoraties jij het mooist vindt voor jouw huis!

1. Schutters: stoer, luxe en sfeervol

Shutters zijn erg populair in Nederland en dat is niet gek. Shutters passen in vrijwel ieder interieur. In een landelijk interieur maken de shutters een ruimte stoer en sfeervol. In een moderne woonstijl zorgen shutters daarentegen voor wat contrast.

Shutters zijn verkrijgbaar in kunststof of hout. Daarnaast zijn de shutters in verschillende kleuren verkrijgbaar. De meest voorkomende en gangbare kleuren zijn wit, grijs of zwart. Het nadeel van donkere shutters is dat je ze goed moet afstoffen. Op donkere kleuren zie je veel stof liggen en dat is met shutters dus niet anders.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door The Table Creative Ltd (@thetablecreative) op 25 Mei 2020 om 6:30 (PDT)

2. Raamdecoraties: ga voor jaloezieën

Jaloezieën zijn ideaal voor woningen waar er veel zonlicht binnen komt. Met jaloezieën kun je de lichtinval namelijk makkelijk veranderen, zelfs in een handomdraai. Met jaloezieën kun je ook een hele ruimte verduisteren. Dit geeft ook meer privacy in huis. Je kunt dus zoveel licht binnen laten als je zelf wil en dat is ideaal.

Jaloezieën zijn er in verschillende kleuren en materialen. Zo wordt er vaak gekozen voor houten jaloezieën, maar er zijn ook materialen zoals bamboe, PVC of aluminium. Afhankelijk van het budget en de stijl van het huis wordt er gekozen voor een bepaald materiaal. Voor ieder wat wils.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Denise✨Denise Interieurstyling (@denise.interieurstyling) op 15 Mrt 2017 om 11:59 (PDT)

3. Rolgordijnen

Op zoek naar raamdecoratie voor in huis? Kijk ook eens bij de Raamdecoratie van Doe Het Budget. Hier zie je onder andere rolgordijnen voorbij komen. Rolgordijnen worden vaak toegepast omdat ze bij ieder interieur passen en makkelijk te gebruiken zijn. Er zijn verschillende soorten rolgordijnen, zo heb je transparante en verduisterende rolgordijnen.

In de woonkamer en/of keuken wordt vaak gekozen voor transparante rolgordijnen, hierdoor komt er namelijk nog steeds voldoende daglicht binnen in de ruimte. In de slaapkamer wordt er daarentegen vaak gekozen voor verduisterende rolgordijnen, om het zonlicht buiten te houden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Interieur Vervaet (@interieurvervaet) op 22 Mei 2020 om 9:05 (PDT)

Meer woonideeën?

Ben je op zoek naar meer woonideeën voor in huis? Neem dan eens een kijktje tussen de artikelen: Zo betrek je de tuin bij het huis, Duurzaam wonen anno 2020: tips en ideeën en Tuin ideeën zomer 2020: vakantie in je eigen tuin

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten